Michiel Aalders is vastberaden om van Street Café op het Cuijkse treinstation een succes te maken. (foto: Tom Oosthout)
Michiel Aalders is vastberaden om van Street Café op het Cuijkse treinstation een succes te maken. (foto: Tom Oosthout) (Foto: )

Nieuw leven in Cuijks treinstation

De verbouwingsploeg is nog volop bezig in het Cuijkse stationsgebouw. De binnenkant krijgt een ware metamorfose. Na geruime tijd gesloten te zijn geweest, gaat Michiel Aalders (45) er een Street Café beginnen: "Ik hoop half juni open te gaan. Er komt een wachtruimte in en zelf ga ik met een medewerker de horecagelegenheid runnen."

door Jos Janssen

De Cuijkenaar heeft zijn sporen in de horeca wel verdiend: "Op 3-jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Afrika. Daar was ik later werkzaam in een Italiaans restaurant. Toen ik weer terugkwam in Nederland werkte ik vijf jaar bij Sanadôme Nijmegen en negen jaar was ik bedrijfsleider horeca bij Van der Valk Hotel Cuijk. Het is altijd mijn grote droom geweest om iets voor mezelf te beginnen. Ik ben met de NS anderhalf jaar bezig geweest om dit van de grond te krijgen, maar het gaat lukken en ik ben heel enthousiast om te beginnen."

De wachtruimte blijft in beheer van de NS: "Daar komt een leestafel in het midden, een staanplank en zitgelegenheid. Helaas nog geen toilet, maar ik hoop dat er na veel drukte door de NS een toilet wordt gerealiseerd."

De horeca biedt een heel breed aanbod: "Ik richt me op het reizigerspubliek, maar ook op andere gasten. Per dag zijn er op dit station 3100 in- en uitstappers. Bij mij kunnen ze een vers croissantje, een appelflap of een muffin met koffie kopen. Eten en drinken wat ze makkelijk mee kunnen nemen. In de middag verzorgen we lunches. Belegde broodjes. De reiziger kan zelfs de avond tevoren een lunchpakket bij me bestellen en de volgende dag ophalen met gratis koffie. Maar er kan ook geluncht worden op het terras voor het stationsgebouw. We bezorgen in Cuijk ook belegde broodjes."

Dat op het terras eten of afhalen geldt ook voor een avondmaaltijd: "Het wordt prima kwaliteit. In eigen keuken klaargemaakte spareribs, lasagne, gemarineerde kip of huisgemaakte beefburgers. De menukaart staat al op www.stationstreet.nl.

Als de NS flink meewerkt met de verbouwing gaat het gebouw uit 1883 weer snel open. "Ik moet zelf nog onder meer een toonbank maken en een keuken plaatsen. Ik had de zaak graag op 1 juni geopend. Dat was precies 135 jaar later dan de eerste opening. Dat halen we helaas niet. De opening geef ik wel een extra tintje. De openingstijden worden zeer ruim. Op weekdagen van half zeven 's morgens tot acht uur 's avonds. In de weekenden van 14.00 tot 22.00 uur. Ik sta open om de reizigers meer info over Cuijk te geven. Van de NS mag ik zelf niets in de wachtruimte zetten, maar ik heb de stille hoop dat dat mag als hier drukker gaat worden. Daar heb ik eigenlijk wel alle vertrouwen in."

Meer berichten