Het dansteam Moov_n Squad, van de Cuijkse dansschool Chance4Dance, heeft afgelopen weekend een derde plaats behaald bij het Europees Kampioenschap. (Patrick Bongartz Fotografie)
Het dansteam Moov_n Squad, van de Cuijkse dansschool Chance4Dance, heeft afgelopen weekend een derde plaats behaald bij het Europees Kampioenschap. (Patrick Bongartz Fotografie)

Dansteam Moov_n Squad derde van Europa

Het dansteam Moov_n Squad, van de Cuijkse dansschool Chance4Dance, heeft afgelopen weekend een derde plaats behaald bij het Europees Kampioenschap. De titelstrijd vond plaats bij internationale hiphop organisatie UDO in Kalkar, Duitsland.

Eind april mocht het team zich bij deze dansorganisatie al Nederlands Kampioen noemen, waarmee zij zich direct plaatsten voor dit EK in Duitsland én zelfs ook voor het wereldkampioenschap eind augustus in Schotland. "Nederlands kampioen was al een unieke ervaring", aldus Shanti de Koning, eigenaresse van Chance4Dance, "Maar deze derde plaats tijdens een Europees kampioenschap is helemaal bijzonder." Het team moest in hun categorie strijden tegen 16 andere teams van hoog niveau.

Moov_N Squad, bestaande uit Dana, Marit, Marloes, Mijke, Mila, Pleun, Saphira, Sarah en Shanya heeft onder leiding van trainer Behroz Akbari hard gewerkt de afgelopen maanden. "We doen regelmatig mee aan verschillende wedstrijden, waaronder de wedstrijden bij UDO en we haalden al een aantal keren mooie noteringen. Individueel was er ook nog succes; teamleden Mijke en Sarah werden derde met hun duo 2Squad en respectievelijk 7e en 8e met hun solo's. En nu lonkt het WK. "Dankzij sponsoren konden wij naar het EK. Maar onze droom is nu om naar het WK in Glasgow te gaan." Het team hoopt dat er genoeg sponsoren zijn die willen helpen. Voor meer info mail naar shanti@chance4dance.nl.

Meer berichten