Nieuwe wethouders op hun post in Cuijk

De gemeente Cuijk is al bijna gewend aan de nieuwe coalitie van Liberaal Land van Cuijk, Algemeen Belang Cuijk (ABC) en CDA. De nieuwe wethouders zitten inmiddels ook op hun post. Vorige week werd het drietal geïnstalleerd op hun nieuwe post.

Maarten Jilisen (namens Liberaal LVC), Gerard Stoffels (ABC) en Joost Hendriks (CDA) zijn dan ook begonnen met hun werk als wethouder. De plekken in de gemeenteraad zijn overgenomen door Annoesjka Wintjes (namens Liberaal LVC), Jeanne Arts (ABC) en Marcel Thijssen (CDA). Ook dit drietal werd beëdigd in de gemeenteraad.

Na meerdere intensieve en vruchtbare sessies, waarbij verkiezingsprogramma's naast elkaar zijn gelegd en plannen zijn besproken, ligt er een coalitieprogramma getiteld 'Samen bouwen aan een duurzame toekomst'.

De drie coalitiepartijen benadrukken dat het géén dichtgetimmerd coalitieakkoord is, maar juist een coalitieprogramma. Inbreng van andere partijen, maar ook voortschrijdend inzicht, kunnen aanleiding zijn voor nieuwe kansen en andere opties. Het coalitieprogramma biedt voldoende ruimte voor een raadsprogramma, waarin alle politieke partijen zich kunnen vinden. De gemeenteraad van Cuijk besprak het coalitieprogramma op maandag 7 mei 2018.

Meer berichten