Helma Verhoeven maakt zich hard voor assistentiehonden en hun baasjes. (foto: eigen foto)
Helma Verhoeven maakt zich hard voor assistentiehonden en hun baasjes. (foto: eigen foto)

Aandacht gevraagd voor assistentiehonden

Mensen staan met hun assistentiehonden nog steeds voor gesloten deuren. Dat blijkt uit klachten die het College Rechten van de Mens afgelopen jaar ontving. Er is zelfs sprake van een verdubbeling. Reden voor Helma Verhoeven Jacobs om samen met andere mensen met hun hulphonden van 12 tot en met 20 mei door alle provincies te trekken.

Helma Verhoeven: "Een assistentiehond is essentieel voor zijn gebruiker. Als ondanks wetgeving de assistentiehond niet naar binnen mag, sluit een winkelier, een horeca baas, een bioscoopexploitant mensen met beperkingen uit. Ik word met mijn assistentiehond Banios ook nog wel eens in Cuijk geweigerd. Dat is dan vaak bij nieuwe winkeliers waar ik in 2013 tijdens de Hellumstocht geen sticker geplakt heb."

De landelijke estafette trekt op vrijdag 18 mei door Gemert. Daar is oud-Cuijkenaar Michiel van Veen burgemeester. Hij zat in 2013 nog in de Tweede Kamer. Van Veen maakt zich hard rondom de wetgeving op dit gebied. Met diverse gebruikers en hun assistentiehonden wordt er deze vrijdag een bezoek gebracht aan Gemert. Dat gesprek vindt op 18 mei plaats om 13.15 uur in het gemeentehuis aan het Ridderplein in Gemert. De heer van Van Veen gaat graag in gesprek over de toegankelijkheid van zijn gemeente. Ook de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar is op dat moment in Gemert aanwezig voor een gesprek.

Meer berichten