De kinderen van de basisschool maakten veel plezier. (foto: Jos Janssen)
De kinderen van de basisschool maakten veel plezier. (foto: Jos Janssen)

De Nienekes viert jubileum groots

Onder een lentezonnetje vierde openbare basisschool de Nienekes het 50-jarig jubileum. Rond de meivakantie was het vier dagen feest. Met een sportdag, schoolreisje, kunstroute en spellendag werden de kinderen, leerkrachten, ouders volop vermaakt. Directeur Marijke van der Venne: "We hebben met de buitenactiviteiten het echt getroffen met het weer."

door Jos Janssen

Op Koningsdag was al een sportdag geweest. Na twee weken vakantie werd het feest weer opgepakt met een schoolreisje naar Tivoli voor de onderbouw en de bovenbouw ging naar Toverland. "Vandaag hebben we een kunstdag op het programma staan. We hebben best veel kunst in en rond de school staan. Op verfezels kunnen de kinderen ook aan de slag. We hebben buurtbewoners, ouders en veel oud-leerkrachten en directeuren uitgenodigd. Die laatste groep geeft een rondleiding langs alle kunstwerken." Bij toerbeurt wordt er voor groepen een djembésessie gehouden en de kleinsten van de school genieten van de poppenkast. Sjaan van Groningen, een van de eerste leerkrachten van onze school vijftig jaar geleden doet dit op een geweldige manier."

Op een muur staan silhouetten getekend van kinderen uit verschillende groepen. Tijn uit groep 7 ziet zichzelf ook terug. "We hebben geloot in de klas wie er op deze muur mocht komen. Lens en ik staan op de muur. Dadelijk mogen wij of andere kinderen ons inkleuren. Ik vind dit feest leuk. We hebben drie weken geen les."

Na de kunstdag blijven de leerlingen op school eten en volgt er in de vroege avond nog een vossenjacht. De directeur: "Op Koningsdag hadden we een hele grote 50 op de speelplaats liggen. Alle kinderen zijn op die enorme vijftig gaan zitten en met een drône is er van bovenaf een foto gemaakt. Deze foto krijgen alle kinderen mee naar huis. Op woensdag staat er nog een spellen dag op het programma. We sluiten ons jubileum af met een gezellige reünie op zaterdag 9 juni (van 16.00 – 21.00 uur) voor iedereen die op deze school gezeten heeft of werkzaam was als leerkracht. Graag wel even aanmelden via de mail: nienekesreunie@hotmail.com

Burgemeester Wim Hillenaar en bestuurslid Fransje van Veen kwamen ook op het feest en doken nog even samen met de kinderen de geschiedenis van de school in. Voordat het Nienekeslied uitbundig werd meegezongen deelde de directeur nog een aantal complimenten uit: "Ik ben trots op jullie, leerlingen van deze school, dat jullie altijd met plezier naar school komen. Ik ben trots op de leerkrachten die jullie iedere dag ontvangen en iets leren. Maar ik ben ook trots op al die ouders die heel veel voor onze school doen. Jullie betrokkenheid is erg groot. Dank hiervoor."

Meer berichten