Dit jaar vindt de jubileumeditie van de Land van Cuijkse Paardendagen plaats.
Dit jaar vindt de jubileumeditie van de Land van Cuijkse Paardendagen plaats.

Jubileum voor Land van Cuijkse Paardendagen

De eerste paardenkeuring werd in 1943 in Haps gehouden. Dit jaar vieren de Land van Cuijkse Paardendagen het 75-jarig jubileum op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Twee dagen met wedstrijden en shows voor de paardenliefhebbers, maar er zijn ook activiteiten voor het hele gezin en extra jubileumactiviteiten.

Rassendefilé
Op zaterdag 9 juni vindt de 75e fokpaardendag plaats op het evenemententerrein in Haps. In 1943 begon de fokpaardendag met de trekpaardenkeuring om zo goede fokmerries in het Land van Cuijk te houden. De Duitsers vorderden paarden voor het Duitse leger maar een fokmerrie met een prijs van de fokdag werd niet gevorderd. Later is de fokdag uitgebreid met diverse paarden- en ponyrassen. Nu een keuring aan de hand van Nederlandse trekpaarden, Haflingers, NRPS paarden en pony's, Welsh, Shetland en Appaloosa pony's. Dit jaar presenteren vijftien verschillende paardenrassen zich in een rassendefilé.

Ter ere van het 75-jarig bestaan zal op zondag een 16-tal Friese paarden rijden in carrousel. Een onderdeel van de paardensport waarbij de 16 amazones tegelijkertijd op muziek verschillende figuren en formaties rijden. Binnenkort volgt meer informatie over het volledige programma. Aanmelden voor de fokpaardendag kan via de site www.fokpaardendaghaps.nl voor diverse onderdelen en rassen.

Meer berichten