Modelvliegtuigen in museum R'Evolutie

Vliegtuigmuseum R'Evolutie is weer geopend op zondag 13 mei (Moederdag). Het unieke museum aan de Griegstraat in Nijmegen nodigt iedereen uit om een keer een kijkje te komen nemen.

Ontdekkingstocht
R'Evolutie is een uniek museum met de grootste en meeste veelzijdige collectie modelvliegtuigen in Nederland en is boeiend voor jong en oud. Bezoekers maken een ontdekkingstocht door het museum. Zo kunnen ze zich laten verbazen over wat er mogelijk was, is en leek.

Collectie
De collectie is zeer divers. Van de Kitty Hawk waarmee de gebroeders Wright in 1903 het tijdperk van de luchtvaart inluidden tot de meest moderne Stealth-straaljager. Van beroemde vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals Spitfire, Mustang, Messerschmitt en Dakota tot voorbeelden van onbekende maar ingenieuze ontwerpen. Ook de luchtlandingen van Market Garden zijn in het museum in Nijmegen te beleven voor de bezoekers.

Locatie
Museum R'Evolutie is gevestigd aan de Griegstraat in Nijmegen. Dit is aan de achterzijde van de Albert Heijn aan de Daalseweg. Het museum is geopend op elke tweede zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie via www.vliegtuigmuseumrevolutie.nl. Bellen kan ook met 024-3600036.

Meer berichten