Een van de kunstwerken van Jan Bastiaans.
Een van de kunstwerken van Jan Bastiaans.

Solo-expositie in Pakhuis van Jan Bastiaans

Kunstenaar Jan Bastiaans staat bekend om zijn dynamische en organische schilderijen. Zijn manier van werken is ook zeer zichtbaar in zijn 3D recycle-art en fotoprints op aluminium. Het is zijn uitdaging om het onmogelijke te bereiken in zijn werk.

Met acrylverf op doek en diverse materiaalsoorten probeert hij zijn doel te bereiken, van abstract landschappelijk, abstract figuratief of organisch. Bastiaans werkt zonder penseel, maar met een spons. Zijn doeken zijn rondom wit, voor zijn gevoel geeft dat meer ruimte.

Zijn 3D recycle-art wordt gemaakt van petflessen. Door het samen branden en smelten van de flessen is zijn uitdaging dat je de objecten op verschillende manieren kunt draaien of stapelen. Op die manier krijg je het gevoel dat er steeds een nieuw werk ontstaat. Tenminste dat gevoel wil Bastiaans creëren.

In zijn prints gaat het vooral om passie, worsteling, liefde, organisch of het figuratieve. Door te spelen met de werkelijkheid van de fotoprints komt het organische nog sterker tot uiting. Zijn werk heeft geen titel, het gaat bij hem om de beleving van de toeschouwer. Tijdens deze expositie kunnen bezoekers tevens terecht in de beeldentuin, met nieuw werk en genieten van de tuin. Op 19, 20, 26 en 27 mei exposeert Bastiaans met zijn kunstwerken in het Pakhuis in Cuijk aan de Kerkstraat 12. Geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie op www.janbastiaans.nl.

Meer berichten