JVC Cuijk ploeterde in Oldenzaal verder. (foto: voetbal-shoot)
JVC Cuijk ploeterde in Oldenzaal verder. (foto: voetbal-shoot)

JVC laat competitie helemaal lopen

Een maand geleden werd JVC tegen Quick'20 periodekampioen door de Tukkers met 4-1 te verslaan. Nadien werden vijf wedstrijden zonder zege afgesloten, want ook zondag werd de terugwedstrijd in Oldenzaal met 0-2 verloren. Zijn de gedachten in Cuijk al te veel bij het competitietoetje?

door Jos Janssen

Quick'20 stond voor de wedstrijd op een degradatieplaats en kan in deze fase van de competitie de punten goed gebruiken. De Cuijkenaren waren een gewillig slachtoffer. JVC speelde zonder topscoorder Jordie van der Laan (geschorst) en Alexander Leijc (blessure). Al in de vierde minuut was het bijna raak.

JVC-verdediger Jay van Boxtel kon ternauwernood de bal van de lijn koppen. Quick'20 kreeg diverse mogelijkheden. Het enige Cuijkse wapenfeit was een kans voor verdediger Maarten Bosch. Hij dacht dat hij buitenspel stond en daardoor verspeelde hij de kans. In het eerste kwartier na rust werd de wedstrijd beslist. Ryan Snelders benutte een strafschop, omdat de Cuijkse doelman zijn tegenstander vloerde. Acht minuten later verdubbelde Jasper-Ewout van Breemen de voorsprong: 2-0. Trainer Ruud Kaiser van JVC probeerde het tij te keren en paste kort na elkaar drie wissels toe. Lars Loermans, Sergi Simons en Lucas van de Heuvel kwamen voor Jurre Grotenhuis, Boy Visser en Furkan Alakmak. Het hielp niet om de wedstrijd voor JVC een gunstige draai te geven. De thuisclub werd zelfs nog een keer echt gevaarlijk. Doelman Yorrit Kanters voorkwam de 3-0. De trainingsintensiteit van de selectie wordt bij de Cuijkenaren deze week weer opgevoerd van twee naar drie trainingen. In de resterende vier duels zal JVC weer in een flow moeten komen. Tegenstander in de promotiewedstrijden op 30 mei en 2 juni kan wel eens De Treffers uit Groesbeek worden. Zondag speelt JVC, nog steeds op de vierde plaats in de derde divisie, thuis tegen Hercules.Aanvang 14.00 uur.

Meer berichten