Een deel van de organisatoren van Leijgraaf FoodTour Cuijk. (foto: Leijgraaf Cuijk)
Een deel van de organisatoren van Leijgraaf FoodTour Cuijk. (foto: Leijgraaf Cuijk)

Leijgraaf FoodTour steunt voedselbank LvC

Arie van Turnhout, voorzitter van de Voedselbank Land van Cuijk, ontving op 26 april één cheque van 1000 euro uit hand van de organisatoren van de Leijgraaf FoodTour Cuijk. Het evenement werd op zondag 22 april gehouden in het centrum van Cuijk.

Alle studenten waren aanwezig om dit feestje te kunnen meemaken. "Dit zijn de donaties waar je een warm gevoel bij krijgt en de tegenstellingen kunnen bijna niet schrijnender zijn", aldus Rolf Asbroek, projectleider. Hij vervolgt: "Een Leijgraaf FoodTour Cuijk draait om culinair genot en gastvrijheid in het centrum van Cuijk en een voedselbank zet zich in om veel te veel families in hun basisbehoefte te kunnen voorzien: 'This is food for thought.'" Met een korte presentatie geeft Arie van Turnhout aan hoe belangrijk dit soort donaties is.

Afhankelijk
Een vijftigtal gezinnen zijn afhankelijk van deze vrijwilligersorganisatie en een onlangs aangeschafte koelwagen is een behoorlijke investering geweest. "Wij zijn blij met alle donaties en deze, uit handen van een groep ondernemende studenten, is wel een hele bijzondere. Wij zijn blij met de verschillende samenwerkingen die we met de Leijgraaf hebben en hopen dit nog lang te kunnen continueren." Dit jaar werd FootTour Cuijk voor de vierde keer gehouden. Het evenement duurde van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten