De vorige edities van Triathlon Cuijk waren ook zeer geslaagd. (foto: eigen foto)
De vorige edities van Triathlon Cuijk waren ook zeer geslaagd. (foto: eigen foto)

'Triathlon wordt sportief en gezellig'

De Triathlon Cuijk maakt zich op voor een derde editie. De organisatie is achter de schermen druk bezig om ook van de volgende editie, die op zondag 24 juni wordt gehouden aan de Heeswijkse Plas in Cuijk, weer een succesvol evenement te maken. De organisatie zet in op verdere groei van de triathlon . "We willen een goed sportevenement neerzetten waarmee we de regio Cuijk verder op de sportkaart van Nederland zetten", aldus medeorganisator Rob Reuser van ISA Sportevents.

door Jos Janssen

Triathlon is één van de snelst groeiende sporten van Nederland en de Triathlon Cuijk lift mee met dit succes. "Dat bleek wel vorig jaar, toen maar liefst 550 sporters hebben meegedaan aan ons prachtige evenement", vervolgt Rob Reuser. "Ook van buiten de regio zien wij veel belangstelling voor de triathlon. Voor dit jaar hebben we weer mooie plannen gemaakt: het wordt nog beter en nog gezelliger. En bijzonder leuk vind ik dat we extra aandacht kunnen gaan geven aan de jeugd, iets waar ik zelf een groot voorstander van ben. We hopen dan ook op een grotere deelname, zeker vanuit de jeugd."

Een andere aspect dat bijdraagt aan het succes van de triathlon is de verbinding tussen vrijwilligers, professionals en het publiek. Arno Janssen van de organisatie benadrukt: "Het is een prachtig samenspel van vrijwilligers en ingehuurde krachten, die onder meer de veiligheid tijdens de zwemtocht begeleiden. Bijna honderd meisjes, jongens, mannen en vrouwen helpen op de wedstrijddag en de dagen ervoor mee om de triathlon te laten slagen. Zowel voor de sporters als voor de mensen langs de kant." De Triathlon Cuijk kan rekenen op ondersteuning vanuit de HAN Nijmegen, die het project voor de jeugd heeft omarmd. Leerlingen van het Kadinsky College zijn de gehele dag aanwezig om de organisatie verder te ondersteunen. Er zijn meerdere afstanden waaraan deelgenomen kan worden (zie website). Start en finish zijn bij de Heeswijkse Plas in Cuijk. Medeorganisator Frank van Hulst legt uit: "Er zal op zondag 24 juni opnieuw een speciaal start/finishpark komen dat ook genoeg te bieden heeft voor toeschouwers en dagjesrecreanten. Al bij de eerste editie bleek immers dat de Triathlon Cuijk een enorme aantrekkingskracht heeft op het publiek. Het park kent daarom ook voldoende faciliteiten voor het publiek, met food- en drinkstands en uiteraard is er muziek." De drie organisatoren zeggen tot slot: "De Triathlon Cuijk heeft de ambities om zich te ontwikkelen tot een prachtig sportevenement waar het Land van Cuijk trots op kan zijn." Meer info over de Triathlon Cuijk staat op de Facebookpagina en www.triathloncuijk.nl. Sportievelingen kunnen zich ook via de website inschrijven voor deelname of aanmelden als vrijwilliger.

Meer berichten