Van links naar rechts: Jan en Jolien Verbeeten en Koen Verstegen genieten van een 'eigen' ijsje van Heldro. Op 5 mei openen ze hun nieuwe vestiging in Nijmegen. (foto: Tom Oosthout)
Van links naar rechts: Jan en Jolien Verbeeten en Koen Verstegen genieten van een 'eigen' ijsje van Heldro. Op 5 mei openen ze hun nieuwe vestiging in Nijmegen. (foto: Tom Oosthout)

"Op zoek naar nog meer fans"

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu mag het nieuws eindelijk officieel naar buiten: Heldro IJs opent op Bevrijdingsdag 5 mei om 11.00 uur officieel zijn deuren in het centrum van Nijmegen. Burchtstraat 122 is het adres van de tweede vestiging van het van oorsprong Ottersumse bedrijf. "Op een A-locatie, schuin tegenover de C&A, een plek waar meegelift kan worden op de loop en drukte van het winkelend publiek", zegt een trotse ondernemer Jan Verbeeten.

Omdat in Nijmegen ook in de avonduren wat te beleven valt, verwacht Verbeeten ook op die momenten ijs aan de man te kunnen brengen. Heldro IJs in Nijmegen biedt werk aan 30 tot 40 mensen. "Het is een nieuwe uitdaging. We willen kijken of we met ons ijs een stap kunnen maken. Kijken of we de stad kunnen veroveren. Als de salon in Nijmegen goed loopt, willen we in de toekomst zeker meer vestigingen van Heldro IJs openen. Maar laten we niet voor de muziek uitlopen, eerst gaan we in Nijmegen op zoek naar nog meer fans."

Hij zegt het met een glimlach. En heeft er duidelijk alle vertrouwen in. En dat is ook niet zo gek, wat Heldro IJs is zeker in de regio Ottersum een begrip. Verbeeten nam samen met zijn zus Jolien en achterneef Koen Verstegen in maart 2016 de ijsfabriek met ijssalon in het Noord-Limburgse dorp over. Samen runnen ze ook vier PLUS-supermarkten, in Vierlingsbeek, Overloon, Tegelen en Malden. Voor veel mensen heeft de naam Heldro een bijzondere klank, weet Verbeeten. "Er zijn mensen uit de verre regio die speciaal voor het ijs naar Ottersum rijden. We hebben zelfs vaste klanten uit Zutphen en Haarlem, en laatst kwam er iemand uit Duitsland in de salon. Die had vier uur voor een paar staven Heldro IJs gereden. Ja, ik kijk er soms ook met verbazing naar, maar zie ook de kansen. Het recept is uniek, het is een A-merk de luxe, de vraag naar ons ijs is nog steeds enorm. Daarom zochten we ook een tweede punt. We willen nog meer Heldro-fans. Het is mooi dat we in het jaar dat Heldro IJs 80 jaar bestaat een twee vestiging kunnen openen."

De fabriek in Ottersum, waar in de drukke periodes 40 mensen werken, blijft de thuisbasis. Maar het is niet zo dat er straks diepgevroren bakken schepijs naar de stad gaan om daar aan de klanten te presenteren. "Ook in de stad gaan we ijs ter plekke bereiden. We zetten ter plaatse een ijsmachine neer. De mixen ervoor leveren we dan vanuit Ottersum aan. In Ottersum lijkt het 's zomers wel de Efteling, zo lang zijn de rijen. We hopen op hetzelfde succes in Nijmegen. Deze locatie wordt onze proeftuin. In de stad is natuurlijk ander publiek en andere concurrentie. Misschien kan onze formule zich daarna als een olievlek uitbreiden." Om de werkzaamheden in zowel de supermarkten als voor Heldro IJs niet ten koste van elkaar te laten gaan, zijn er extra mensen aangenomen. "Het is daardoor gelukt om de kwaliteit van het ijs te houden zoals deze was. Ons schepijs is altijd ultravers, nooit ouder dan twee uur. Jong en oud kan bij ons in Ottersum én Nijmegen terecht voor vers bereid ambachtelijk ijs met het unieke Heldro-recept."

Meer berichten