Top van de basissport staat aan de start van de springwedstrijden.
Top van de basissport staat aan de start van de springwedstrijden.

Vrijwilligers gezocht voor Brabantse kampioenschap

Meer dan 1200 ruiters en amazones en evenveel paarden en pony's komen op 28 en 29 juli naar het evenemententerrein in Stevensbeek. De 81-jarige vereniging de Peelruiters uit Westerbeek organiseert de Brabantse kampioenschappen. De Brabantse titels staan op het spel in de disciplines dressuur en springen. Ook worden er wedstrijden georganiseerd voor afdelingsdressuur. Bijzonder is dat er voor de eerste keer titels voor paradressuur te vergeven zijn. Paradressuur is een sport voor mensen met een beperking. Dit heeft de laatste jaren een grote vlucht gehad en wordt nu ook op de Brabantse kampioenschappen geïntroduceerd.

Om dit grote evenement in goede banen te leiden is de organisatie al een half jaar bezig met de voorbereidingen. De organisatie kan nog vrijwilligers gebruiken om van het evenement een succes te maken. Voor informatie hierover en informatie over het evenement kan men terecht op de internetpagina www.bk2018.nl.

De Brabantse kampioenschappen worden gehouden op 28 en 29 juli op het evenemententerrein in Stevensbeek. De organisatie is dus in handen van Peelruiters Westerbeek. Ook voor meer informatie over het evenement kunnen liefhebbers terecht op www.bk2018.nl. Ook de Facebookpagina www.facebook.com/bkwesterbeek2018/ is beschikbaar.

Meer berichten