Logo cuijksweekblad.nl


'De lachende pater' heeft zojuist een mandje eieren gehaald bij een boer (foto: BHIC)
'De lachende pater' heeft zojuist een mandje eieren gehaald bij een boer (foto: BHIC)

Kijk naar Toen: De lachende pater

'Pater met eieren bij Martens' is alles wat wij weten over deze foto. Meer vertelt het bijschrift ons niet. Wat we zien is een witte kip die rondscharrelt bij een boerderij en achter de 'pater met eieren' een man op klompen bij een fiets. En dan de pater zelf: hij houdt een klein mandje vast (waarschijnlijk met die eieren) en heeft achterop zijn fiets een grotere mand gebonden. Met een stralende lach kijkt hij in de camera.

Zit er een verhaal achter deze lachende pater? Kun jij ons meer vertellen? Of weet je misschien iets over de familie Martens waar hij zijn eieren haalde? We hopen op reacties. Wij nodigen je van harte uit om je herinneringen te delen op www.bhic.nl/linden; kijk bij 'Kijk naar Toen'. Daar kun je de foto ook in het groot zien plus een tweede kiekje van deze pater met eieren. Benieuwd naar de reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Iedere foto vertelt een verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Cuijks Weekblad. Reageren kan via www.bhic.nl/linden, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen), per mail via kijknaartoen@bhic.nl of per post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox