Logo cuijksweekblad.nl


De entree van de beeldentuin aan de Kerkstraat in Cuijk. (foto: persfoto)
De entree van de beeldentuin aan de Kerkstraat in Cuijk. (foto: persfoto)

Seizoensopening van de Beeldentuin in Cuijk

Belangstellenden zijn uitgenodigd voor de officiële seizoensopening van de Beeldentuin Cuijk. De tuin aan de Kerkstraat in Cuijk wordt op zondag 29 april om 12.00 uur geopend voor publiek.

De wethouder van Cultuur zal de opening van de tuin verrichten. Naast een muzikale omlijsting kunnen aanwezigen genieten van een glaasje en een hapje. Ook kan iedereen kennismaken met de kunstenaars en hun werk. Tineke Thielemans is een van de kunstenaars. Zij zal tijdens de opening een column voordragen. Ook exposeert zij die zondag in het Pakhuis.

De Beeldentuin biedt ieder jaar andere kunstwerken, want in het voorjaar wordt de helft van de beelden vernieuwd. Ieder beeld blijft twee jaar staan. De exposities hebben inmiddels, mede dankzij de jaarlijkse subsidie van de Gemeente Cuijk, regionaal en landelijk een goede reputatie opgebouwd. Er staat kwalitatief goede kunst en er is geen commerciële doelstelling voor de tuin. Het bestuur van de Beeldentuin Cuijk wil kunst bij de mensen brengen en biedt tegelijkertijd de kunstenaar de gelegenheid meer bekendheid voor zijn werken te krijgen.

Ook kunnen aanwezigen de vorderingen met betrekking tot de aanleg van de nieuwe pastorietuin bekijken. De werkzaamheden vorderen gestaag, maar inmiddels zijn de muren vernieuwd en is er een taxushaag aangelegd.

Voor meer informatie over De Beeldentuin Cuijk kunt u contact opnemen met Marie-José Muijtjens 0485-321380.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox