Logo cuijksweekblad.nl


Jacky Chi aan de bal tijdens een eerdere periode in het shirt van JVC Cuijk. (foto: Sander Berends)
Jacky Chi aan de bal tijdens een eerdere periode in het shirt van JVC Cuijk. (foto: Sander Berends)

Jacky Chi blij met terugkeer bij JVC Cuijk

Hij speelde al eerder twee periodes voor JVC Cuijk. Komend seizoen start Jacky Chi aan zijn derde dienstverband. De 25-jarige verdedigende middenvelder keert terug op vertrouwde bodem. "JVC Cuijk is mijn club gebleven, Cuijk mijn dorp. De keuze was niet moeilijk."

door Sander Berends

"Het is best snel gegaan", vertelt Chi, die zondag toeschouwer was bij zijn oude en ook weer nieuwe club die met 0-3 onderuitging tegen Jong Vitesse. "Ik heb de afgelopen twee weken een paar keer gesproken met de clubleiding die nieuwsgierig was naar mijn plannen. Het kwam snel rond. Zaterdag heb ik de oude en nieuwe trainer van SC Woezik en ook de andere mensen daar ingelicht."

Twee jaar geleden maakte Chi juist de omgekeerde stap. Na een goed eerste seizoen bij de Wijchense hoofdklasser kwam hij sinds mei niet meer in actie. "Tijdens de play-offwedstrijd om promotie naar de derde divisie tegen OSS'20 schoot mijn knieschijf uit de kom. De arts had goede hoop dat ik voor de winterstop weer zou mogen voetballen. Ik ging naar het CWZ in Nijmegen, omdat de pijn in mijn knie bleef. Na een scan bleek er kraakbeen beschadigd. Dat is eind oktober bij een operatie gladgestreken. Nu ben ik alweer lange tijd volop aan het revalideren."

Twee keer in de week bij fysiotherapeut Sjors Hofmans in Cuijk en daarnaast regelmatig in de sportschool. "Dat wordt straks praktischer als ik weer voor JVC Cuijk speel. Al hoop ik volledig fit aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Hardlopen, fietsen, krachttraining. Dat doe ik allemaal weer. Elke week gaat het beter. Al voel ik af en toe nog een pijnsteek. Ik ben positief ingesteld en hoop komend seizoen bij JVC Cuijk weer mijn oude niveau op te pakken."

Morgen (woensdag) heeft Jordie van der Laan een gesprek bij JVC Cuijk over zijn toekomst. De clubtopscorer, voor wie RKC Waalwijk en Helmond Sport zondag op de tribune zaten, spreekt van een momentopname. "We bekijken hoe beide partijen over volgend seizoen denken." Ook Hafid Sarkouk schuift woensdag aan. "Deze trainer (Ruud Kaiser, red.) heeft geen vertrouwen in me. Hopelijk de nieuwe wel." Zoals bekend is de club in gesprek met oud-speler Ferdi Akankan, maar diens huidige club Quick Nijmegen ligt dwars. "Het is nog niet rond", liet voorzitter Ton van Elk de Freese weten.

Furkan Alakmak tekende twee weken geleden bij. "Meerdere clubs toonden belangstelling. Ook één uit de tweede divisie. Maar ik ben nu eindelijk een seizoen fit en wil JVC Cuijk niet zomaar verlaten. Al heb ik wel de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen." Voor Aleksandar Lejic zat Helmond Sport zondag ook op de tribune.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox