Logo cuijksweekblad.nl


Peter Tiehuis komt naar Cuijk. (foto: persfoto)
Peter Tiehuis komt naar Cuijk. (foto: persfoto)

Peter Tiehuis naar Cuijk voor JAmZZ Collective

Peter Tiehuis is op 15 april te gast bij JAmZZ Collective in de Kansas in Cuijk. Tiehuis is één van de belangrijkste Nederlandse gitaristen van de laatste decennia.

Hij begon op zijn negende met de klassieke gitaar. Enkele jaren later opgevolgd door de electrische gitaar. Terwijl hij in verschillende rock- en soulbands speelde, voltooide hij zijn klassieke studie aan het conservatorium in Enschede en zijn jazzstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn veelzijdigheid stelt hem in staat om bijna alle soorten muziek te spelen. Dit heeft geleid tot veel studio opnames/uitzendingen in Belgie, Duitsland en Engeland.

Naast spelen in locale jazzclubs, maakte Tiehuis deel uit van internationaal bekende bands als: The Skymasters, Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, Batida, Till Brönner's 'Ballad Joint', de Wolfgang Haffner Band, Chris Hinze Combination, het Metropool Orkest (waar hij sinds 1996 als vaste muzikant deel van uit maakt). Hij speelde in Nederland met onder meer Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Ilse DeLange, Rob de Nijs, Hans Vermeulen en Humphrey Campbell. Ook werkte hij met grote internationale sterkken. Tiehuis is tien jaar docent aan Amsterdam School of the Arts en hij geeft regelmatig workshops. Aan het optreden van JAmZZ Collective ft. Peter Tiehuis zal ook trompettist Jos Hendriks deelnemen. De line-up ziet er als volgt uit: Peter Tiehuis (gitaar), Jos Hendriks (trompet), Johannes Bongartz (keys), Melvin van Wilsem (drums), Martijn van Hoof (bass) en Marc Loeffen (saxen). Aanmelden kan op de dag zelf. Aanvang optreden 16.00 uur de zaal is vanaf 15.00 uur open. Entree 5 euro.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox