Logo cuijksweekblad.nl


De organisatie van de Leijgraaf Foodtour Cuijk maakt zich op voor de vierde editie. (foto: persfoto)
De organisatie van de Leijgraaf Foodtour Cuijk maakt zich op voor de vierde editie. (foto: persfoto)

Foodtour Cuijk wandelen en smullen

Het wordt weer smullen op zondag 22 april in het centrum van Cuijk. Voor de vierde maal staat de Leijgraaf Foodtour Cuijk op het menu. Een culinaire wandeling door het centrum. Het animo blijkt groot. Waren er de eerste keer nog maar negentig smikkelaars, nu gaat de organisatie voor 1000.

door Jos Janssen

En dat die duizend gehaald gaat worden is realiteit. Jeroen, Thijs en Marijn, studenten van ROC de Leijgraaf. "De voorverkoop loopt fantastisch. Het zou zo maar kunnen dat we alle kaarten voor 22 april al kwijt zijn. We kunnen echt niet meer bezoekers ontvangen."

Voor het eerst worden er drie routes uitgezet: "We hebben dertig horecabedrijven op de routes staan. Bedrijven die al in het centrum zitten, maar ook onder meer hotel de Valk, PURA catering, Pannenkoekrestaurant de 7 Dwergen, Kookliefde en de Poorten. Zij staan in tenten langs de route." Alle routes hebben een kleur. "Op het Louis Jansenplein staat de organisatietent en daar kunnen de bezoekers met een toegangskaart de stempelkaart afhalen. Die heeft een kleur en die route gaat men dan wandelen. Met dezelfde kleur ballonnen geven we de dan te bezoeken bedrijven aan. In iedere route zitten twee voorgerechtjes, vier hoofdgerechten en twee nagerechten. Soms een klein drankje en dat alles voor 11 euro. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Land van Cuijk. "

Op het menu staan diverse lekkernijen: "Van kippendijtjes in tomatensaus tot baguette asperge. Van salade gerookte eend of een vissoepje tot brownies. De route kun je lopen van 12.00 tot 17.00 uur. We zijn nog bezig met entertainment en in voormalig restaurant de Beurs is een tentoonstelling van de Cuijkse kunstenaars Bernadette Schampers en John van Schipstal." Het zal genieten worden in het centrum van Cuijk: "We proberen het zo compact mogelijk te houden. De straten zijn autovrij. De dertig deelnemende bedrijven liggen allen in de driehoek Horizon, Smaak en Louis Jansenplein. Het is jammer dat de Grotestraat nog voor een gedeelte opengebroken is, maar dat mag de pret niet drukken. Het is geen reguliere koopzondag."

Voor de studenten van het roc is het een unieke gelegenheid om de theorie in de praktijk te brengen: "Alle onderdelen van onze opleiding komen met dit project aan bod. PR, financiën, marketing, logistiek, accountmanagement. Het is voor ons als organisatie een uniek en erg mooi afstudeerproject. Het is ook een prachtige verbinding tussen lokaal onderwijs en bedrijven, centrum van Cuijk. Maar zeker ook een leuke promotie voor de verschillende bedrijven."

Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Smaak, Via Canella en www.ticketkantoor.nl/shop/foodtourcuijk.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox