Logo cuijksweekblad.nl


Politiek in gesprek

Het voorstel van Liberaal LVC (5 zetels) om in Cuijk met drie wethouders in plaats van vier verder te gaan, wordt verder onderzocht met ABC (4 zetels) en CDA (3 zetels).

Fractievoorzitter Liesbeth van Heeswijk van Liberaal LVC geeft uitleg: "Als liberaal LVC zijn we twee maal in gesprek gegaan met alle politieke partijen. Wij mogen ons gelukkig prijzen met de open en coöperatieve houding binnen de huidige Cuijkse politiek. Zo hebben we de opbrengst van alle gesprekken samengevat en kunnen delen met de politieke partijen. Vanuit de partijen was er over het algemeen begrip voor deze eerste aanzet van Liberaal LVC, ABC en CDA om de haalbaarheid van drie wethouders te verkennen. Een eventuele vorming van een coalitie van deze partijen zou een logisch uitvloeisel van de verkiezingsuitslag zijn."

Mocht het eerdergenoemde onderzoek door de drie partijen positief uitvallen zou dat betekenen dat wethouder Rob Poel (PvdA) niet meer terugkeert in het college. Opmerkelijk is wel dat Liberaal LVC bij het voorstel van drie wethouders het voorbeeld van Boxmeer volgde. Inmiddels wordt in Boxmeer wel onderhandeld om een college te vormen van drie naar vier wethouders.

5 reacties
Meer berichten


Shopbox