Logo cuijksweekblad.nl


De selectie van JVC Cuijk begint vorm te krijgen. Ook verdediger  Aleksandar Lejic speelt volgend seizoen in Cuijk. (foto: voetbal-shoot)
De selectie van JVC Cuijk begint vorm te krijgen. Ook verdediger Aleksandar Lejic speelt volgend seizoen in Cuijk. (foto: voetbal-shoot)

JVC Cuijk bindt nog vier spelers

JVC Cuijk heeft weer vier spelers voor één seizoen extra aan zich gebonden. Aleksandar Lejic, Timo Peters, Furkan Alakmak en Sjoerd van der Looy dragen ook na de zomer het shirt van de derdedivisionist.

Met het vastleggen van het kwartet bestaat de selectie van de Cuijkse club voor komend seizoen nu uit tien spelers. Anderhalve week geleden kwam de club rond met Rik Renirie, Stan Broenland, Bjenze Graat, Jurre Grotenhuis en doelman Yorrit Kanters. Van Achilles'29, hekkensluiter in de tweede divisie, komt bovendien doelman Desny Royendijk over. De 19-jarige Cuijkenaar keert na twee seizoenen terug op het oude nest.

Met het contracteren van het volgende viertal gaat JVC Cuijk door op de ingeslagen weg om talenten uit Cuijk en omgeving het vertrouwen te geven. Lejic kwam afgelopen zomer terug van hoofdklasser Juliana'31 uit Malden en is als linksback een onmisbare kracht in de laatste linie. De 21-jarige Cuijkenaar liet een week eerder nog zijn twijfels doorschemeren over een langer verblijf, maar hakte de knoop snel door.

Alakmak kwam afgelopen zomer over van OJC Rosmalen. De 26-jarige vleugelspits ontpopte zich al snel tot publiekslieveling. De ex-prof van NEC en RKC Waalwijk is ook blij met zijn langere verblijf.

Peters debuteerde anderhalf jaar geleden in het eerste elftal. De 19-jarige centrale verdediger uit Siebengewald, die ook als rechtsback kan spelen, komt komend seizoen in aanmerking voor een basisplaats. Van der Looy richt zich op de rechtsbackpositie. De 21-jarige Cuijkenaar maakte in 2011 de stap van NEC naar JVC Cuijk. Op korte termijn zullen meer contractverlengingen volgen. Ook hoopt de club dan een nieuwe aanwinst bekend te maken. Het overzicht van vertrekkers kan na Simon van Zeelst (DOVO), Boy Visser (AWC) en Jorrit Ritzen (onbekend) worden aangevuld met twee nieuwe namen. Centrale verdediger Maarten Bosch keert na een jaar terug naar Juliana'31. Het verblijf van reservedoelman Kevin de Bruin, overgenomen van het Groesbeekse Rood Wit, blijft ook beperkt tot dit seizoen. JVC Cuijk speelt zondag weer thuis. Dan komt om 14.00 uur concurrent Jong Vitesse, dat als koploper het paasweekend inging, op bezoek. Tegen de Arnhemse reserves willen de roodhemden wat goedmaken. Eerder dit seizoen werd het 3-3. "Toen zijn ons twee punten ontnomen door de scheidsrechter", blikt trainer Ruud Kaiser terug. "Wij moesten met tien man verder na een erg makkelijk gegeven tweede gele kaart voor Jurre Grotenhuis. Terwijl tegen enkele zware overtredingen aan Vitesse-kant minder streng werd opgetreden. Ook andere beslissingen waren niet in ons voordeel."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox