Logo cuijksweekblad.nl


Club Brugge won de Copa del Agatha in 2017. (foto: persfoto)
Club Brugge won de Copa del Agatha in 2017. (foto: persfoto)

Topclubs voor jubileumeditie Copa

De tiende editie van de Copa del Agatha vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 en zondag 5 augustus. Het is de jubileumeditie van het internationale voetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar. "We hebben vorig jaar geroepen dat we uit wilden pakken voor onze jubileumeditie en met dit deelnemersveld doen we dat dan ook", zegt Martijn Schwillens, die verantwoordelijk is voor de teams.

Schwillens is geslaagd in zijn opzet. Hij geeft uitleg over het deelnemersveld: "Paris Saint Germain komt en is wereldtop en Leicester City werd in 2016 kampioen van Engeland. Figueirense is qua jeugdopleiding top-3 van Brazilië en met Standard Luik verwelkomen we de allereerste winnaar van de Copa del Agatha in 2009. Odense BK uit Denemarken en NEC Nijmegen zijn kwalitatief goede teams die het mooie affiche compleet maken."

De deelnemende ploegen werden dinsdag bekendgemaakt tijdens een speciale sponsoravond die door de Copa del Agatha, Businessclub JVC Cuijk en VCA werd gehouden in de Schouwburg Cuijk. Tijdens de sponsoravond werd tevens het speciale jubileumlogo onthuld.

De organisatie van de Copa del Agatha wil dit jaar niet alleen uitpakken met het deelnemersveld. Ook op andere manieren wordt stilgestaan bij het tienjarige jubileum van het voetbaltoernooi voor talenten. "Op zaterdag 4 augustus wordt een feestavond gehouden, waarbij we ook wat extra's doen voor onze sponsors en vrijwilligers", legt voorzitter Bob Thomassen uit. "En er zullen extra kinderactiviteiten plaatsvinden inclusief een gratis Copa-bal voor alle jongens en meisjes die deelnemen aan de Copa Clinic op vrijdag 3 augustus. Ook zal er een speciale uitgave komen over tien jaar Copa del Agatha." De eerstvolgende jubileumactiviteit vindt al snel plaats. En op vrijdag 6 april (20.00 uur) wordt in MFA De Agaat in Sint Agatha de Voetbalquiz Land van Cuijk gehouden. De hoofdprijs is 250 euro. Meer informatie is te vinden op www.copadelagatha.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox