Logo cuijksweekblad.nl


PLC'93 redde het niet. Henk Siroen (midden) verdwijnt na 37 jaar uit de gemeenteraad.
PLC'93 redde het niet. Henk Siroen (midden) verdwijnt na 37 jaar uit de gemeenteraad.

'Politiek beheerste bijna mijn leven'

Vanaf 1981 zat hij al in de gemeenteraad van Cuijk. Toen namens de PvdA. Op 9 maart van dit jaar was dat maar liefst 37 jaar. De volgende regeer periode zou hij graag zijn veertig jarig jubileum willen vieren. Zover kwam het niet voor raadslid Henk Siroen (72) nu van PLC'93. Met 441 stemmen werd de kiesdeler niet gehaald en was het over.

door Jos Janssen

Siroen woensdagnacht: "Ik zat zelf op een stembureau en het duurde erg lang voor dat we daar een uitslag hadden. Daardoor heb ik de uitslagen van de meeste stembureaus gemist. Maar ben snel bijgepraat. Ik vond dat we inhoudelijk een sterk programma hadden. Met jonge kandidaten op de lijst van verschillende afkomst. We hadden daarbij vooral ingestoken op integratie. We gaan met die groep binnenkort evalueren en kijken hoe we verder gaan. Wat mezelf betreft moet ik ook nog de boel op een rij zetten. Ik zit ook bij het Waterschap. Ben zeven jaar voorzitter geweest van de regiegroep voor één Land van Cuijk. Heb vaak de boel bij elkaar moeten houden. Politiek heeft bijna mijn hele leven beheerst. Ik kijk er met heel veel voldoening op terug."

De gemeenteraadsverkiezingen in Cuijk kende meer verliezers dan winnaars door de overval van Liberaal Land van Cuijk. Nieuwkomer GroenLinks haalde onverwachts toch de raad door een restzetel. Mike van Diemen: "Ik heb een gat in de lucht gesprongen. De manier waarop het is gegaan was jammer maar met het resultaat ben ik heel tevreden." De SP ging van vier naar twee zetels. Bregje van Lieshout: "Dat gevoel wat Liberaal LvC nu heeft ken ik van vier jaar geleden. We wijn natuurlijk teleurgesteld. Dit doet pijn." Ook het CDA moest een zetel inleveren. Van vier naar drie. Joost Hendriks: "De kiezer heeft altijd gelijk. Halverwege de avond werd ik erg onrustig want toen zag het naar uit dat we twee zetels zouden verliezen. Kan het nu nog niet goed analyseren waarom. Het heeft meerdere oorzaken."

ABC bleef op vier, D66 op twee en VVD ging na een hertelling naar een. Mariëlle van Zuilen (D66): "De landelijke tendens heeft ons parten gespeeld maar we zijn heel blij dat we de twee zetels hebben behouden. Stoffels (ABC) "Ons standpunt over geen groot Land van Cuijk zal geen hobbel zijn in de coalitieonderhandelingen. Elke fractie mag van ons zijn eigen mening hebben. Als dat bij de anderen ook zo is dan komen we er wel uit." De PvdA bleef op een zetel steken. Rob Poel: "Ik ben erg teleurgesteld dat er aan linkerzijde hier in Cuijk veel is ingeleverd. Het wordt snel tijd dat we met GroenLinks en wellicht ook de SP de krachten gaan bundelen."

1 reactie
Meer berichten


Shopbox