Topscorer Jordie van der Laan haalt uit in het duel met OJC Rosmalen. (foto: voetbal-shoot.nl)
Topscorer Jordie van der Laan haalt uit in het duel met OJC Rosmalen. (foto: voetbal-shoot.nl)

Periodetitel lonkt voor JVC Cuijk

Na de vierde zege op rij lonkt voor JVC Cuijk de winst in de Tweede Periode. Al moeten de roodhemden daarvoor nog even plaatsnemen in de wachtkamer. Zondag boekte de ploeg van trainer Ruud Kaiser de vijfde opeenvolgende thuiszege door OJC Rosmalen met 2-0 te kloppen.

"We hebben de periodetitel niet in eigen hand, maar we gaan er wel voor. Pas op 25 maart valt de beslissing," vertelde Kaiser. JVC Cuijk ontvangt dan thuis Quick'20. Koploper Blauw Geel'38, dat één doelpunt voorsprong heeft, gaat op bezoek bij het Haagse Quick. "We mogen niet vergeten om in de twee tussenliggende duels te knallen. De gewone stand kan ook erg belangrijk zijn om de Play-Offs te halen." Daarin klom JVC Cuijk naar plek drie, terwijl de eerste vier waarschijnlijk gaan strijden voor promotie naar de Tweede Divisie.

OJC Rosmalen werd dit seizoen voor de tweede keer geklopt. Een gegeven dat de Brabantse opponent deze jaargang nog niet eerder was overkomen. "In de eerste helft waren we oppermachtig. Alleen verzuimden we om de ruimte te zoeken op de vleugel bij Rik Renirie voorin en speelden te vaak door de as," vervolgde Kaiser.

JVC Cuijk startte goed. In de vijftiende minuut viel de dikverdiende 1-0. Simon van Zeelst lanceerde met een mooie pass Jordie van der Laan, die voorgaf op Renirie. Op zijn beurt bediende de Cuijkse vleugelspits Boy Visser die van dichtbij hard raakschoot. "Een aanval uit het boekje", aldus Kaiser. De doelpuntenmaker loofde de aangever. "Ik kreeg de bal perfect voor mijn voeten. Voor rust hadden we onze voorsprong verder moeten uitbreiden. Daarna voetbalden we te weinig. Het was geen topwedstrijd, maar we hebben de zege met zijn allen over de streep getrokken."

Twijfel
Kaiser zag de twijfel in zijn team. "In de tweede helft speelden we te geforceerd. De 1-0 vasthouden of toch de voorsprong uitbreiden? We kenden toen enkele gelukkige momenten." Zo kopte Sam van Doremalen de bal uit een corner op de lat en tikte doelman Yorrit Kanters een hard schot van invaller Kevin van Kempen net onder de lat vandaan. "Jordie van der Laan, die niet in de wedstrijd zat, beslist het duel met nota bene zijn linkerbeen. Maar vergeet de wijze niet waarop Simon van Zeelst voorafgaand een duel wint." Diens pass kwam in de 75e minuut bij Renirie die Van der Laan aanspeelde. Na een kap- en draaiactie schoot de Cuijkse topscorer zijn 22e van het seizoen binnen. "Deze wedstrijd kenmerkte de groepssfeer. Iedereen ging voor elkaar door het vuur."

Zondag gaan de roodhemden in Veghel op bezoek bij Blauw Geel'38. Dat duel telt al voor de Derde Periode.

Meer berichten
Shopbox