Op vrijdag 16 maart valt er alleen maar te kiezen voor Boek&Bal in Schouwburg Cuijk. (foto: organisatie)
Op vrijdag 16 maart valt er alleen maar te kiezen voor Boek&Bal in Schouwburg Cuijk. (foto: organisatie)

Drie podia bij eerste Boek&Bal met dertig optredens

Het eerste regionale taalfestival in Schouwburg Cuijk wordt breed gedragen. Verrassend, uniek, meer dan talig, het boek Schrijven als tweede natuur, voor elk wat wils en nog veel meer. Dat is kortweg het eerste Boek&Bal dat vrijdag 16 maar in Schouwburg Cuijk op stapel staat. De Hello Goodbye Band vormt de muzikale afsluiting van het taalfestijn.

Land van Cuijk - De organisatie van Boek&Bal is in handen van de nieuwe regionale taalkoepel De Kneep, Schouwburg Cuijk en BiblioPlus. Het programma, dat een deel van de avond over drie podia is verdeeld, is divers en uitgebreid, de optredens kort en bondig. Rond 22.00 uur worden exemplaren van het eerste De Kneepboek Schrijven als tweede natuur (gemaakt door 35 regionale schrijvers) uitgereikt aan enkele natuurambassadeurs, afkomstig uit het Land van Cuijk en Maasduinen. Waarom juist aan natuurliefhebbers? Omdat het thema van het Kneepboek (en ook van de nationale Boekenweek) natuur is.

Natuur Voor de boekuitreiking is er als opwarmertje een poetry slam battle en wordt er gerapt. Vervolgens verdeelt het publiek zich over drie zalen waar in totaal een dertigtal taalmakers, muzikanten en columnisten optreden. Boek&Bal-bezoekers maken bij aankomst een keuze bij welke van de drie podia ze aanwezig willen zijn.

Presentatoren Verschillende presentatoren kondigen de deelnemers aan. Op het eerste podium staan onder meer columnisten, draagt de Syriër Ali Hamo poëzie voor en wordt muziek gemaakt door Geutefix en Henk van den Boogaard die zijn groentenliedjes zingt. In zaal twee wordt gerapt, columns en gedichten voorgedragen en er is muziek van Huub Janssen (luisterliedjes) en van de Boxmeerse broers Kollee. Op het derde podium staan onder meer een poetry slammer, column- en gedichtenlezers, een rapper, de de muzikanten van De Naakte Waarheid en de Syriër Asram. Ook de nummers drie en vier van het NK-Poetry Slam 2018 zijn van de partij. Boek&Bal in de Schouwburg Cuijk begint vrijdag 16 maart om 20.15 uur. De deuren openen om 19.15.

Meer berichten
Shopbox