Noa Wildschut is een van de muzikanten. (foto: Thomas Ernst)
Noa Wildschut is een van de muzikanten. (foto: Thomas Ernst)

Bach staat centraal in Schouwburg Cuijk

Philharmonie Zuidnederland heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een veelzijdig orkest dat midden in het culturele leven van Zuid-Nederland staat en concerten geeft op het hoogste artistieke niveau. Niet de minste staat centraal tijdens het concert dat het orkest in Schouwburg Cuijk geeft: Johann Sebastian Bach.

Johann Sebastian Bach is nog altijd de meest alomtegenwoordige componist. Niet alleen is zijn eigen werk tijdloos en razend populair, ook zijn invloed op componisten uit heden en verleden is nog altijd erg groot. Dirigent Bas Wiegers koos voor betoverende muziek van de grootmeester zelf en kleurrijke bewerkingen van zijn bewonderaars. Hoboïst Ramón Ortega die in 2015 de prestigieuze Echo Klassiek won, en de veelbelovende jonge Nederlandse violiste Noa Wildschut brengen samen met Philharmonie Zuidnederland de immer intrigerende wereld van Bach voor het voetlicht.

Op het programma staan onder meer het Brandenburgs Concert nr 3 (BWV 1048) en het dubbelconcert voor viool en hobo (BWV 1060). De Philharmonie Zuidnederland staat op vrijdag 9 maart in de Schouwburg Cuijk. Kaarten voor het concert kosten 27,50 euro (inclusief consumptie en garderobe). Tickets zijn te bestellen via philharmoniezuidnederland.nl en schouwburgcuijk.nl/voorstellingen.

Meer berichten
Shopbox