Wertuigendag in Haps. (foto: BHIC)
Wertuigendag in Haps. (foto: BHIC)

Kijk naar Toen: mannen onder elkaar

Op een zonnige dag in mei kwamen deze heren samen op een werktuigendag voor land- en tuinbouw van de Noord-Brabantse christelijke Boerenbond in Haps. Onder de belangstellende blikken van de andere aanwezigen demonstreert - of probeert - de man in het midden dit landbouwwerktuig. De jongemannen uiterst rechts kijken lachend toe.

Het is dan ook een bijzonder gezicht, deze meneer op dit werktuig. Indruk op de eventueel aanwezige vrouwen lijkt hij in ieder geval niet te maken met zijn apparaat. Het zijn enkel mannen die het spektakel aanschouwen.

We zijn benieuwd naar het verhaal achter deze foto uit 1953. Was jij erbij toen dit kiekje gemaakt werd? Herken je nog een van deze mannen? We hopen op reacties. Deel je herinneringen via www.bhic.nl/haps en ga naar 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar de reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuilgaan. En daar zoeken wij naar! Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Cuijks Weekblad. Reageren kan via https://www.bhic.nl/haps, telefonisch op (073)6818500 of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten
Shopbox