Burgemeester Antoine Walraven zet zich in voor Een Goei Leven. (foto: Een Goei Leven)
Burgemeester Antoine Walraven zet zich in voor Een Goei Leven. (foto: Een Goei Leven)

Enthousiasme werkt aanstekelijk

Het enthousiasme van diverse ondernemers werkt aanstekelijk op Antoine Walraven. De burgemeester van Mill en Sint Hubert is dan ook dolenthousiast over Een Goei Leven. "De oorsprong ligt in onze gemeente, maar het Een Goei Leven wordt steeds groter. Ook buiten het Land van Cuijk leren ze het initiatief kennen", vertelt Walraven opgewekt.

 Walraven zat al bij Een Goei Leven aan tafel toen het nog in de kinderschoenen stond. Als voorzitter van het dagelijks bestuur van Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk is hij nog altijd nauw betrokken bij Een Goei Leven. "Ik kreeg onder meer energie van het enthousiasme van Ad Berends en Martien Bos. Ik heb een adviserende rol binnen Een Goei Leven. Ik stelde bijvoorbeeld voor om het initiatief uit te rollen in het Land van Cuijk. Dat hebben ze uiteindelijk gedaan."

Noord-Brabant is in 2018 de Europese hoofdstad van de Gastronomie. Noordoost Brabant speelt een belangrijke rol als AgriFood Capital. "Een Goei Leven past daar goed bij. Het programma is voor jong en oud. Het omarmt niet alleen de agrarische sector, maar het gaat ook over ondernemers, jongeren, voeding en nog veel meer. Er worden steeds meer projecten en evenementen opgestart die onder de paraplu van Een Goei Leven vallen."

Walraven ziet als ambassadeur van Een Goei Leven dat het initiatief steeds beter op de kaart komt te staan. "Heel simpel, iedereen die in aanraking komt met Een Goei Leven krijgt een button. Als iedereen die zou dragen dan krijgt het nog meer bekendheid. We mogen daar best wat trotser op zijn als Land van Cuijk. We zijn erg bescheiden."

De vijf gemeenten in het Land van Cuijk faciliteren Een Goei Leven samen met verschillende andere projecten. "Elke gemeente draagt twee euro per inwoner af. Dat geld gaat niet allemaal naar Een Goei Leven. Meerdere projecten worden daarmee gefaciliteerd. Van deze gelden hebben we bijvoorbeeld voor Een Goei Leven een programmamanager kunnen aanstellen."

Walraven heeft meerdere gebieden in het Land van Cuijk waar hij trots op is, maar als hij twee toppers mag kiezen dan blijft hij in zijn eigen gemeente. "We hebben in de regio ontzettend veel te bieden, maar Landgoed Tongelaar en De Kuilen zijn voor mij toch wel speciaal. Tongelaar is een paar jaar geleden herontdekt en als gemeente willen we ook De Kuilen op de kaart zetten. Daar is het nu nog erg rustig, dus daar mogen wel meer recreanten komen."

Meer berichten
Shopbox