Jongeren verbroederen onder meer met dans. (foto: Marleen Zwakhoven).
Jongeren verbroederen onder meer met dans. (foto: Marleen Zwakhoven).

Jeugddagen Linden groet Linden

Wie tussen de 16 en 21 jaar oud is en woont in de gemeente Cuijk of in Gassel kan zich voor komende zomer aanmelden voor een leuke en leerzame vakantie in Galicië in Spanje voor de jeugduitwisseling van Linden groet Linden.

Jaarlijks houdt de vriendschapsband Linden groet Linden een Europese jongerenuitwisseling. Dit jaar in Lalín in Spanje. Lalín ligt in de regio Galicië, in het noordwesten van Spanje, ten noorden van Portugal. Het ligt ongeveer 55 kilometer van de bekende bedevaartsplaats Santiago de Compostella.

Lalín nodigt van elke bevriende gemeente acht jeugdigen uit. Zij streven naar een evenwichtige samenstelling van meisjes en jongens in de groep. Er gaan een of twee begeleiders mee. De bevriende Linden-gemeenten zijn Linden-Lubbeek in België, Linden-Holstein in Duitsland, St. Georgen am Walde in Oostenrijk, Lalinde in Frankrijk en Lalín (Galicië) in Spanje. Bovendien is een groep jeugdigen uit Kolping-Servië uitgenodigd.

De jeugddagen vinden plaats van zaterdag 21 juli tot maandag 30 juli. De reis wordt per vliegtuig gemaakt. Van de deelnemers wordt een geringe eigen bijdrage gevraagd. De jongerenuitwisseling wordt ondersteund door de Europese Commissie via het Programma Erasmus+.

Aanmelden kan tot 31 maart bij Mien van Hoek via telefoon (0485)315017, 06-57935600 of via e-mail mienvanhoek@gmail.com. Kijk ook op www.lindengroetlinden.nl en op Facebook https://www.facebook.com/lindengroetlindenNL. Als er meer dan acht aanmeldingen binnenkomen, wordt er geloot.

 

Meer berichten
Shopbox