Slechte bermen kunnen gevaarlijk zijn voor verkeersdeelnemers. Foto: gemeente Cuijk.
Slechte bermen kunnen gevaarlijk zijn voor verkeersdeelnemers. Foto: gemeente Cuijk.

Pas op bij slechte slechte bermen

De gemeente Cuijk waarschuwt voor gevaarlijke situaties die ontstaan door modder op de weg en door slechte bermen. In deze extreem natte periode zijn en worden verschillende wegbermen kapotgereden. De grote gaten en sleuven die ontstaan, kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. In deze periode van het jaar blijft het daarom goed uitkijken.

Vooral in de buitengebieden hebben de wegen te kampen met slechte bermen. 'Dat komt overwegend door zwaar verkeer', meldt de gemeente. 'Hou daar rekening mee bij het elkaar passeren. Verminder uw vaart als er een tegenligger aankomt en blijf zo veel mogelijk op de verharde weg tot deze gepasseerd is. Fietsers kunnen ook niet uitwijken naar de berm, geef ze de ruimte zodat ze niet met modder aan kleding en fiets thuis komen. Hou rekening met elkaar'. 

Waarom worden de bermen niet meteen gerepareerd? 'Dat levert in deze natte periode niet het gewenste effect op. De bermen zijn doorweekt en wanneer een auto door de berm rijdt, is het weer mis. Zodra de bermen weer enigszins zijn opgedroogd, zullen ze worden opgeknapt. In de tussentijd worden beperkte maatregelen getroffen zoals het graven van kleine sleufjes om het overtollige water sneller af te voeren', besluit de gemeente in een persbericht. 

Meer berichten
Shopbox