Wethouder Jos Nielen stopt na verkiezingen

Jos Nielen, wethouder in de gemeente Cuijk, heeft besloten zich na de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart niet opnieuw beschikbaar te stellen als wethouder.

Hij nam dit besluit in overleg met het bestuur van het CDA Cuijk.

Nielen werd eind 2016 getroffen door een herseninfarct. Na een intensief revalidatietraject startte hij in het voorjaar van 2017 weer voorzichtig met het oppakken van een aantal werkzaamheden. Op 21 augustus vorig jaar hervatte hij zijn taken als wethouder weer volledig.

Jos Nielen: "Dit was voor mij echt een ontzettend zwaar besluit, dat ik met pijn in mijn hart heb genomen. Ik heb de eerste ruim twee jaren van mijn wethouderschap alles kunnen geven en daar ook heel veel voor teruggekregen. Het werken als wethouder is fantastisch en geeft me nog steeds enorm veel energie. Maar ondanks mijn positieve instelling en mijn overtuiging dat ik weer helemaal kon terugkomen op mijn oude niveau, moet ik nu erkennen dat de gevolgen van het herseninfarct zwaarder zijn dan ik had gedacht en gehoopt. Dat viel me tegen. Wat ik na de verkiezingen ga doen weet ik nog niet. Daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Misschien ga ik weer werken op mijn eigen melkveebedrijf. Ik laat het op me afkomen."

Jos Nielen is sinds 21 mei 2014 wethouder in de gemeente Cuijk namens het CDA. Daarvoor was hij 16 jaar raadslid, waarvan 12 jaar als fractievoorzitter. Als wethouder is Jos Nielen onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, WMO, deregulering, aanbesteding, ouderenbeleid en de Centrumvisie Cuijk.

Meer berichten