Lars Loermans fleurde zijn debuut op met de gelijkmaker in het duel met OFC. (foto: voetbal-shoot.nl)
Lars Loermans fleurde zijn debuut op met de gelijkmaker in het duel met OFC. (foto: voetbal-shoot.nl)

Lars Loermans scoort bij debuut

De knappe overwinning in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen koploper UNA (2-1) heeft JVC maar gedeeltelijk een goed vervolg gegeven. Het uitduel met concurrent OFC uit Oostzaan leverde een punt op: 2-2.

Door de afwezigheid van routinier Jorrit Ritzen (32) was de basisopstelling op één positie gewijzigd. In het hart van de verdediging speelde de dertien jaar jongere Timo Peters (19). JVC kwam al vroeg op achterstand. In de zesde minuut schoot Biberoglu voor de thuisclub raak (1-0). De Cuijkenaren schrokken hiervan en JVC-doelman Yorrit Kanters redde bekwaam bij een vrije trap. In de 33e minuut viel de gelijkmaker. Een voorzet van Jordie van der Laan kwam voor de voeten van Rik Renirie. De rechterspits knalde onberispelijk hoog in de kruising. Dit was tevens de ruststand.

Vier minuten na rust liep JVC weer tegen een achterstand op. De Cuijkse spelers stonden te wachten op een fluitsignaal van de scheids. De arbiter liet doorspelen en weer profiteerde Biberoglu hiervan. OFC kreeg enorme kansen op meer. Trainer Kaiser reageerde door de twee jongelingen Bjenze Graat (19) en Lars Loermans (18) in te brengen. Een gouden wissel. De aanvallende middenvelder Loermans maakte zijn debuut in de hoofdmacht en bij zijn tweede balcontact was het al kassa. "Die gelijkmaker ging er mooi in. Ik speelde dicht onder onze spits Jordie van der Laan. Bij een lange bal kopte ik de bal op hem door en hij speelde naar de zijkant naar Bjenze. Zijn voorzet kopte ik in het doel. Echt geweldig zo'n debuut. Zeker weten. Dit is mijn tweede jaar bij JVC. Aan het begin van het seizoen heb ik in een oefenwedstrijd tegen Lienden meegedaan en kortgeleden tegen de Treffers een helft. Ik voetbal nog bij O19, maar ben ook volwaardig selectiespeler bij het eerste. Veel wedstrijden bij jeugd spelen is goed voor mijn ontwikkeling." JVC blijft met dit gelijkspel op een gedeelde vijfde plek. Zondag volgt weer een uitwedstrijd. JVC gaat om 14.30 uur op bezoek in Heemskerk bij het iets hoger staande ADO'20.

Achter de groene tafel bij JVC wordt gewerkt aan de samenstelling van technische staf en selectie voor het nieuwe seizoen. Het gebrek aan de benodigde financiële middelen hebben er toe geleid dat trainer Kaiser nog niet verlengd heeft. Vicevoorzitter Werner Branje liet afgelopen week optekenen: "We zijn op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Na heel veel jaren stopt Hofmans at Home (voorheen Hofmans Tapijten). We zijn in gesprek met partijen." Trainer Kaiser wordt niet aan het lijntje gehouden. "Hij mag van ons om zich heen kijken hoewel we allebei graag samen doorgaan."

Meer berichten