Roland Folkers en Angela Jansen ondernemen met hart en ziel. (foto: eigen foto)
Roland Folkers en Angela Jansen ondernemen met hart en ziel. (foto: eigen foto)

'We proberen allebei uniek te zijn'

Het stel Roland Folkers (36) en Angela Jansen (35) uit Cuijk startte met een grote dosis ondernemerszin twee totaal verschillende bedrijven. Doorgroeien is nu voor beide ondernemers het doel: "Het loopt bij beiden al fantastisch. Het zou geweldig zijn dit volwaardig te kunnen gaan doen." Op dit moment werken zij parttime voor hun eigen bedrijf.

Roland werkt in de ICT-branche: "Ik ben de laatste tien jaar een gepassioneerde bierproever geworden van bieren van kleine brouwers. Elke vrijdag ga ik op 'strooptocht' om weer iets anders te drinken. Ik bezoek kleine brouwerijen, die hebben weinig tijd om marketing te doen. Dat neem ik van hen over maar dan wel online. Mijn werkgebied is de driehoek tussen Venlo, Den Bosch en Nijmegen. Ik doe de inkoop van lokale bieren en de verkoop. Hier in Cuijk en omgeving kun je al vele soorten krijgen. Bijvoorbeeld het Toebes bier uit Sint Agatha, bier van brouwerij d'n Ooijevaer uit Gennep, Hemelwater uit Zeeland of Graafsch Genot. Het is een rage op dit moment om deze speciaal biertjes te drinken. Ik heb mijn bedrijfje gedoopt tot Biertje van Hier. De eerste twee maanden zijn erg succesvol. Brouwers melden zichzelf nu al aan."

Angela is al wat langere tijd bezig met haar bedrijf Bij van Jansen. Wel in een hele andere richting dan Roland: "Ik heb de kunstacademie gedaan met afstudeerrichting sieraadvormgeving. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met de online verkoop van eigen sieradenlabel. Daarnaast heb ik parttime gewerkt in de kinderopvang en ben ik door de continuroosters op basisscholen me gaan richten op de vrije tijd voor kinderen. Probeer uniek te zijn in wat ik doe. Mijn passie voor kinderen en creativiteit komen nu samen Bij van Jansen. Ik richt me vooral op kinderen tussen vier en twaalf. Ik verzorg onder meer kinderfeestjes, een knutselclub, workshops, schminken, entertainment op locatie en doe de verkoop van knutselpakketten. Een gat in de markt, want ik krijg veel aanvragen. Hier in de buurt heb ik vaste plekken voor activiteiten in bijvoorbeeld De Nielt en Kleppenburg Oeffelt. Daarnaast werk ik samen met Sjors Sportief en pannenkoekenhuis De Zeven Dwergen. Daar heb ik een uniek kinderfeestje Pannenkoekenparty dat bestaat onder meer uit bord versieren met porseleinstiften en een koksmuts pimpen. Een nieuwe rage is op dit moment de knutselmiddag 'Slijm maken'. Binnen korte tijd hebben al meer dan honderd kinderen zich aangemeld. Fantastisch!"

Roland en Angela werken nog zonder bedrijfsruimte en organiseren alles vanuit huis. Meer informatie over beide ondernemingen is te vinden op biertjevanhier.nl en vanjansenshop.com.

Meer berichten