JVC Cuijk toont klasse in thuisduel met UNA. (foto: voetbal-shoot.nl)
JVC Cuijk toont klasse in thuisduel met UNA. (foto: voetbal-shoot.nl) (Foto: Willem Menting)

JVC Cuijk verslaat koploper UNA

JVC Cuijk heeft in de tweede seizoenshelft direct een rake klap uitgedeeld. Koploper UNA werd met 2-1 verslagen. Het resultaat van karakter, inzet en een portie veerkracht. Een 0-1 achterstand werd volledig omgebogen. "Het bewijst dat we van iedereen in deze competitie kunnen winnen."

Het moment van de winnende treffer in de tachtigste minuut stond symbolisch voor de zege in de eerste competitiewedstrijd van 2018. De verdedigende UNA-aanvaller Teun Sebregts dacht de bal rustig af te schermen. Jay van Boxtel had een heel andere mening, joeg door, veroverde de bal, dribbelde de zestien meter binnen en gaf de bal vanaf de achterlijn panklaar voor. Daar tikte Furkan Alakmak de 2-1 binnen, nadat een verdediger nog wilde onderscheppen. "Ik zag hem aarzelen. Mijn gemaakte kilometers voelde ik op dat moment niet. Ik hoorde Furkan voor het doel roepen. Een linksbuiten hoort op zo'n moment ook bij het doel te staan. Mooi dat hij hem binnentikte", vertelde Van Boxtel.

Daardoor werd de score helemaal omgebogen. JVC Cuijk begon uitstekend tegen de lijstaanvoerder uit Zeelst. Het positiespel was goed, de duels werden gewonnen en ook de tweede bal belandde op felheid in de voeten van een JVC'er. Al leverde dit niet heel veel kansen op. De beste was voor Jordie van der Laan, die in de 34e minuut na een knappe actie van de ijzersterke Aleksander Lejic werd aangespeeld. De topscorer van de derde divisie kapte zijn tegenstander uit, maar zag zijn schot gekeerd worden door doelman Petar Stoskovic. "Ik moest met links uithalen, daardoor kwam er net te weinig kracht achter."

Na rust veranderde UNA haar systeem met een ruit op het middenveld en twee diepe aanvallers. "We raakten ons overwicht kwijt", vertelde trainer Ruud Kaiser. "In de eerste helft vergaten we ons te belonen voor het goede spel. Het is altijd afwachten hoeveel energie er over is voor het tweede bedrijf. Ik zette onze speelwijze daarna om in 3-4-3, waardoor ook wij met een ruit op het middenveld gingen spelen." De omzetting was nauwelijks verricht, toen de 0-1 viel. Jurre Grotenhuis, die verder uitstekend speelde, liet de bal van zijn voet springen. Brian Boogers ontsnapte en klopte doelman Yorrit Kanters.

Voor JVC Cuijk het sein om karakter te tonen. Een kwartier voor tijd leidend tot de gelukkige gelijkmaker. Doelman Stoskovic werkte met zijn vuist een corner van Rik Renirie in eigen doel. De 2-1 van Alakmak, die als rechtsback begon en als rechtshalf eindigde, maakte de stunt compleet. "Ik voelde me goed en had vooraf al een goed gevoel. Vooral voor rust waren we ook sterker." Kaiser keek trots naar zijn spelers. "Hier doe je het voor."

Meer berichten