Een Goei Leven is voor alle leeftijden. (foto: Een Goei Leven)
Een Goei Leven is voor alle leeftijden. (foto: Een Goei Leven)

'Een Goei Leven is gouden greep'

Een Goei Leven wordt breed gedragen in het Land van Cuijk. De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zijn dolenthousiast over de beweging. "Iedereen begrijpt wat we willen", vertelt Ingrid Voncken, wethouder van Sint Anthonis. "Iedereen wil een goed leven, dat is geen hogere wiskunde. Aan dat goede leven dragen wij graag een steentje bij."

Noord-Brabant is in 2018 de hoofdstad van de gastronomie en Noordoost-Brabant moet de topregio in agrifood worden. Het Land van Cuijk als het Land van Een Goei Leven speelt daar een ontzettend grote rol in. "Wij hebben een hele grote agrarische sector in het Land van Cuijk. Daarnaast hebben we verschillende grote multinationals. Die bedrijven helpen ons om de regio op de kaart te zetten."

Volgens Voncken is het belangrijk dat de krachten worden gebundeld. Met samenwerken is het immers makkelijker om doelen te bereiken. "De ondernemers zijn ontzettend enthousiast en zij dragen graag hun steentje bij aan het goede leven. Als gemeenten dragen wij ook ons steentje bij, maar het is niet zo dat we de kar moeten trekken. Een Goei Leven draait op het enthousiasme van de ondernemers en de inwoners. Het is in mijn ogen een gouden greep."

Voncken geniet van Een Goei Leven en het enthousiasme. Volgens haar mogen de inwoners van het Land van Cuijk best trotser zijn op hun gebied. "Het is een prachtige plek. We hebben ook qua toerisme ontzettend veel te bieden. Ook de combinatie van de sterke agrarische sector en de grote multinationals vind ik prachtig. We hebben elkaar nodig en we kunnen elkaar versterken. Dat doen we door samen te laten dat het hier een Een Goei Leven is."

De wethouder ziet mooie initiatieven ontstaan en volgens haar wordt Een Goei Leven al op veel plaatsen herkend. "Als het aan ons ligt wordt dit een project van meerdere jaren. In onze ogen is Een Goei Leven geslaagd als iedereen er aan mee doet een aan bij draagt. Het moet herkenbaar worden voor de inwoners. We horen al dat het een succes is en dat is toch het mooiste compliment dat we kunnen krijgen." Een Goei Leven stelt onder meer toeristische trekpleisters centraal, promoot lokale en eerlijke producten en stimuleert de samenwerking tussen lokale producenten en consumenten. "Al deze schitterende initiatieven zijn van ons en daar mogen we allemaal heel trots op zijn."

Meer informatie over Een Goei Leven is te vinden op www.goeileven.nl.

Meer berichten