Logo cuijksweekblad.nl


Trainer Ruud Kaiser tijdens een wedstrijd van JVC Cuijk. (foto: Voetbal-shoot)
Trainer Ruud Kaiser tijdens een wedstrijd van JVC Cuijk. (foto: Voetbal-shoot)

Geen doelstelling uitgesproken

Met een knap gelijkspel tegen De Treffers (2-2) sloot JVC Cuijk zaterdag de korte voorbereiding op de tweede seizoenshelft af. Trainer Ruud Kaiser was dik tevreden. "Het veldspel was goed, de organisatie stond en we hadden controle. Hier kunnen we verder mee."

JVC Cuijk hervat de competitie zondag in eigen huis tegen koploper UNA. "We spreken geen doelstelling voor de tweede seizoenshelft uit", vertelde de 57-jarige oefenmeester. "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We willen bij de bovenste acht meespelen, maar blijven tegelijk reëel. Alles staat zo dichtbij elkaar. Eén punt kan straks beslissen of je vijfde of tiende eindigt." JVC Cuijk, dat als zevende de winterstop inging, mist bij de hervatting Maarten Bosch die herstelt van een botkneuzing in de knie. Topscorer Jordie van der Laan, die zaterdag ontbrak vanwege liesklachten, is er wel bij. De spelers van JVC Cuijk trainen en spelen sinds vorige week met speciale trackers die data verzamelen op gebied van gelopen kilometers, sprints en positie op het veld.

"Voor mij is dit ook nieuw", vertelt Kaiser. "We krijgen hier een uitstekend inzicht door. Zo heb ik naar high intensity gekeken. Met één speler ga ik dinsdag (vandaag, red.) praten, omdat die intensiteit bij hem lager ligt dan bij de rest. Met deze gegevens kan ik trainingen goed indelen." Vandaag (dinsdag, red.) gaat Kaiser ook met het bestuur om de tafel om te praten over zijn aflopende contract. "Ik wil graag blijven. De mening van het bestuur heb ik nog niet vernomen. Daarna kunnen we ook met de spelers om de tafel."

Vanaf vrijdag is Kaisers boek Normen, Waarden en Medailles (mijn voetbalverhaal) officieel te koop. "In het seizoen 2007/2008 ben ik begonnen met schrijven. Soms uren achtereen, dan weken niet en dan zat ik weer uren te tikken. Toen ik een jaar later klaar was, bleef het liggen. Ik was niet zeker van mezelf of ik het uit moest brengen. Vorig jaar heb ik het toch opgepakt en de teksten verfijnd. Ook enkele columpjes toegevoegd. Het boek bestaat uit een reeks verhalen die ik heb beleefd in het voetbal. Het begint op mijn tiende als ik word voorgelogen en eindigt in 2005 als we met Oranje Onder 17 brons pakken op het WK in Peru, nog steeds de enige gewonnen medaille ooit van een Nederlands jeugdteam op een WK. Ik vertel bijvoorbeeld hoe ik Ryan Babel op zijn vijftiende de hele wedstrijd op de bank houd, omdat hij geen koffers wil dragen. Twee weken later kom ik zijn moeder tegen op Schiphol. Zij gaf mij groot gelijk. Het is een on demand-boek en kan via boekscout.nl worden besteld.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox