Logo cuijksweekblad.nl


Marius Manders van dorpspark Haps rechts op de foto (Foto: Tom Oosthout).
Marius Manders van dorpspark Haps rechts op de foto (Foto: Tom Oosthout).

Terugblikken en vooruitkijken

Vier in 2017 opvallende mensen in de Cuijkse samenleving kijken achterom en laten hun licht schijnen op 2018. Deze week deel 2 met terug- en vooruitblikken van Theo Hoefs van carnavalsvereniging de Nölers, Marga Arentsen van Kloosterleven Sint Agatha, Marius Manders van dorpspark Haps en Huub Niessen van Dagbesteding Cuijk.

Theo Hoefs (cv de Nölers): "Terugblikkend op 2017 overheerst bij mij de lach en de traan. Aan het begin van het jaar in volle voorbereiding op het carnavalsfeest ontvalt een zeer goede vriend. In zijn geest toch het feestgedruis in en daarna weer met beide benen op de harde grond. Opvolging gewaarborgd voor mijn geliefde vereniging maar dus ook afscheid moeten nemen. Ik kan terugkijken op een bewogen 2017, heb veel geleerd en zou, behoudens enkele pijnlijke momenten, niks hebben willen missen. Voor 2018 hoop ik dat het glas halfvol blijft en hoop op een goed jaar. Dat wens ik iedereen toe."

Marga Arentsen (Kloosterleven Sintt Agatha): "Het religieuze leven verandert, ook in Klooster Sint Agatha. In het afgelopen jaar werkten we aan het klooster van verleden, heden en toekomst: met een tentoonstelling over 150 jaar missiewerk van Witte Paters en Witte Zusters in Afrika; met een restauratie van de mooie kloosterkerk; met de komst van vier nieuwe bewoners die invulling gaan geven aan een groene, eigentijdse vorm van kloosterleven. Voor 2018 staan op het programma een verbouwing van de woonruimte en gastenkamers in de zuidvleugel van het klooster, de opening van een kloosterherberg in het poortgebouw en een herontwikkeling van de kloostertuin. Iedereen een gezond 2018."

Marius Manders (dorpspark Haps) "In 2017 is Dorpspark de Wild in Haps gerealiseerd. Een prachtig Dorpspark, een aanwinst voor ons mooie dorp waar iedereen van jong tot heel oud kan genieten va rust en natuur. Met de geweldige medewerking van vele hardwerkende vrijwilligers, de Gemeente Cuijk en diverse sponsoren hebben we deze klus kunnen klaren. Vol trots hebben we het park op 21 mei 2017 op grandioze wijze kunnen openen. Inmiddels is er een schommel en kabelbaan geplaatst waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt door de Hapse jeugd. Het park wordt onderhouden door vele vrijwilligers. Iedere maandagmiddag worden de handen uit de mouwen gestoken en de aandachtspunten besproken. Ik ben ontzettend trots op Park de Wild maar nog trotser op onze vrijwilligers."

Huub Niessen (Dagbesteding Cuijk): "Alle medewerkers, begeleiders, vrijwilligers en stagiaires werkzaam bij Dagbesteding Cuijk De Looierij willen alle gasten en klanten bedanken voor het vertrouwen in 2017. Inmiddels bestaat onze groep uit ca. 90 personen en we zijn met z`n allen trots op het behaalde resultaat van de afgelopen twee jaar. Er staat voor de komende jaren nog veel te gebeuren maar we beseffen maar al te goed dat er iets heel bijzonders aan het ontstaan is aan het Tuigleerstraatje. Van Puist naar Parel, een industrieel erfgoed volledig transformeren naar begeleid werken en wonen voor mensen die dat niet geheel zelfstandig kunnen. Ons gehele team staat ook in 2018 weer voor u klaar. Iedereen een gezond en voorspoedig 2018."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox