Logo cuijksweekblad.nl


De groep vrijwilligers steekt enthousiast de handen uit de mouwen. (foto: IVN de Groene Overlaat)
De groep vrijwilligers steekt enthousiast de handen uit de mouwen. (foto: IVN de Groene Overlaat)

Werkgroep IVN steekt handen uit de mouwen

Vrijwillig LandschapsBeheer (VLB) is een van de eerste werkgroepen van de Cuijkse IVN de Groene Overlaat. De organisatie bestaat inmiddels ruim 25 jaar. De werkgroep telt ongeveer 25 leden en is een bonte club van enthousiast 'groenonderhoudspersoneel'.

Deze club steekt één zaterdagochtend in de maand de handen uit de mouwen in het landschap. Met zagen, snoeitangen, scharen en spades werkt te groep van oktober tot april. Ze werken onder meer aan knotwilgen, hoogstamfruitbomen, houtwallen en poelen. De uitbundig groeiende takken en strakken worden verwijderd en er wordt ruimte gegeven aan de oorspronkelijke begroeiing. De club bestaat uit mannen en vrouwen. Het hebben van groene vingers is niet verplicht, maar een klik met de Cuijkse natuur is natuurlijk wel gewenst.

De groep overlegt zorgvuldiger over de geplande ingrepen. Het belang van de natuur staat natuurlijk voorop. Toch is ook de gezelligheid voor deze groep erg belangrijk. De koffiepauzes van de werkgroep zijn befaamd.

Met een vaste kern van vijftien vrijwilligers mondt zo'n werkochtend steevast uit in een overtuigend zichtbaar resultaat en daardoor een heerlijk voldaan gevoel. De werkochtend begint steevast in Beers bij De Kloosterhof aan de Grotestraat 14 om 09.00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via ivn.nl/afdeling/ivn-cuijk.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox