Logo cuijksweekblad.nl


PROEFlokaal tijdens Cultuur aan de Maas afgelopen augustus in Cuijk.
PROEFlokaal tijdens Cultuur aan de Maas afgelopen augustus in Cuijk.

Samenwerken voor Cuijks toerisme

Door middel van twee sessies probeerde het Platform CRT (Cultuur, Recreatie en Toerisme) Cuijk met diverse organisatie de handen ineen te slaan. Voorzitter Arthur Baudet: "Samen zijn we veel sterker en kunnen we alle evenementen en bezienswaardigheden in Cuijk eenduidig uitdragen. Het gebeurt nu nog te versnippert en soms dubbelop."

Diverse afgevaardigden uit de Cuijkse cultuurwereld, recreatieondernemingen, gemeente en centrumwinkeliers waren bijeen om eerst terug te blikken op het jaar 2017. Baudet: "We hebben veel aan promotie gedaan onder de werktitel Cuijk Verrassend. Door middel van een regelmatig verschijnende advertorial in het Cuijks Weekblad met daarin informatie over actuele zaken. Maar ook met een evenementenagenda. Die agenda hebben we ook gezet in een flyer die om de twee maanden verschijnt. Iets in handen hebben lijkt ons toch veel beter dan digitaal. Onze Facebookpagina heeft inmiddels bijna 7000 volgers. Daarmee bereiken we een groot publiek."

Met de verkregen subsidie van de gemeente Cuijk wordt alles gerealiseerd. "Daarnaast hebben we afgelopen jaar enkele evenementen kunnen ondersteunen. Financieel maar ook met menskracht. Het succesvolle ProefLokaal, de Romeinendag, de Cuijkse Triatlon en Optimist on Tour."

Samen met de aanwezigen werd ook vooruitgekeken naar 2018. "Bij de promotie komen we nog veel doublures tegen. Dat kan beter. De verenigingen, instellingen en organisaties van evenementen moeten tijdig aan ons doorgeven wat en wanneer ze iets gaan organiseren. Dan kunnen we dat meenemen in onze advertorial en flyer. Het bereikt een heel groot publiek. We richten ons vooral op de gemeente Cuijk. Het RBT (Regionaal Bureau voor Toerisme) werkt meer ook over de grenzen van onze gemeente. We willen de kerkdorpen er bij betrekken. Pogingen tot nu toe zijn nog niet succesvol geweest." Ideeën werden ook aangedragen: "Als het goed is worden in mei 2018 digitale borden geplaatst bij de ingangen van Cuijk. We willen graag de Romeinsebrug als hologram aan de Maas laten zien op donkere avonden. Voorbereidingen zijn er voor een Dreamfestival 2018 en een Meibok-muziekfestival. Er is in Cuijk genoeg te beleven."

De conclusie was wel dat alles valt en staat met samenwerken. "Het CRT Cuijk zal een aanjaag- en coördinerende functie hebben. Wij werken met vrijwilligers. Met de centrummanager zullen we de jaarkalender stroomlijnen. Alle organisaties zullen ons moeten voeden met data en gegevens. Tijdig plannen is een vereiste. We komen begin 2018 bij elkaar om afstemming en een conceptjaaragenda te presenteren. Samenwerking is ons doel." www.cuijkverassend.nl of www.crtcuijk.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox