Logo cuijksweekblad.nl


Het is de ontzettend druk bij de kringloopwinkel in Cuijk. (foto: Tom Oosthout)
Het is de ontzettend druk bij de kringloopwinkel in Cuijk. (foto: Tom Oosthout)

Veel aanloop bij kringloopwinkel

Vanaf de opening op woensdag 4 oktober draait de nieuwe Kringloopwinkel Cuijk aan de Lange Beijerd op volle toeren. Esther, eerst verantwoordelijke voor de nieuwe locatie: "De openingsdag was superdruk. We merken wel dat het voor veel klanten nog even zoeken is waar we precies zitten."

Magazijn en winkel zijn samen verhuisd van de Mgr Zwijsenstraat naar de Lange Beijerd. "Dat is nog wennen voor onze klanten. We draaien nu zes weken en krijgen nu een groot aantal mensen voor de eerste keer. Veel positieve reacties: 'Wat is het hier leuk, overzichtelijk en een ruim assortiment'."

De eerste zes weken trokken ruim 2500 bezoekers: "In deze tijd rond Sinterklaas en Kerstmis is het altijd drukker. We hebben een hoek ingericht met heel veel kerstspullen. Ook is er hier in de winkel een koffiehoek om even bij te kletsen. Het sociale gebeuren is ook erg belangrijk. We hebben mensen die iedere dag even binnenlopen om te kijken of er iets nieuws is. Elektra loopt heel erg goed, maar ook huishoudelijke artikelen gaan heel snel weg. Er is voldoende voorraad. Mocht dit niet zo zijn, dan kan ik naar onze vestiging in Boxmeer bellen en dan komt het naar Cuijk toe. We hebben erg mooie spullen binnengekregen de laatste weken."

Met nog vier collega's runt Esther de winkel en het magazijn. "Bij het magazijn worden ook veel spullen gebracht uit Nijmegen, Mill en Grave. Bij de inname maak je een praatje en je hoort waar ze vandaan komen. We nemen hoofdzakelijk schone artikelen in. Soms moet we mensen teleurstellen bij de inname. Vanwege de ruimte hebben we op dit moment niet zoveel meubels staan. Daardoor kunnen we wel veel meer kleinere artikelen in de winkel kwijt." In de winkel is ook een galerij met schilderijen. "Daar zijn we best trots op. Het ziet er heel erg mooi en kleurrijk uit en er is veel keus." Kringloopwinkel Cuijk is nog op zoek naar enkele vrijwilligers: "Het zou mooi zijn als we nog een paar vrijwilligers er bij krijgen. Er is werk genoeg in de winkel en het magazijn. Mocht iemand interesse hebben, dan kan hij of zij zich melden in de winkel." De nieuwe locatie is voor sommige mensen nog moeilijk te vinden: "We zitten hier prachtig. Met een paar parkeerplaatsen voor auto's en voldoende ruimte voor fietsen. Toch merken we dat mensen een paar keer voorbijrijden en dan pas zien waar we zitten. Het adres is Lange Beijerd 1, net naast garage Cup." Openingstijden winkel: dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag en maandag is de winkel gesloten. Meer informatie: www.actiefwerkprojecten.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox