Logo cuijksweekblad.nl


Lisette de Ruiter-Theunissen kijkt terug op een geweldige periode. (foto: Marco van den Broek)
Lisette de Ruiter-Theunissen kijkt terug op een geweldige periode. (foto: Marco van den Broek)

'Tijd voor een nieuwe uitdaging'

Er komt na veertien succesvolle jaren een einde aan Lisette Beauty in de Molenstraat in Cuijk. Onderneemster Lisette de Ruiter-Theunissen vindt het na al die jaren mooi geweest. De 47-jarige Cuijkse is toe aan een nieuwe uitdaging. Ze slaat een andere weg in, maar vergeet niet wat ze heeft opgebouwd. "Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de mooie jaren. Het is een fantastische tijd geweest.

De parfumerie met schoonheidssalon sluit per 1 januari. De onderneemster heeft naar eigen zeggen haar doel bereikt. "Ik heb alle fases doorlopen met mijn bedrijf. Ik ben toe aan iets nieuws. Wat dat gaat worden, weet ik nog niet. Ik ben nog bezig met de oriëntatiefase." Ze gaat in ieder geval aan de slag met de administratie van het bedrijf van haar man. "Hij is vorig jaar voor zichzelf begonnen met Greenwood-Liev. Hij bouwt onder meer houten torens voor pretparken en andere houtprojecten."

De keuze om te stoppen, was voor Lisette niet gemakkelijk. Het was een proces. "Ik heb er echt lang over na moeten denken. Het is voor een bepaalde periode moeilijk geweest, maar ik merkte wel dat ik klaar was. Ik had al een tijdje geen personeel of stagiaires meer. Ik was toen al aan het bekijken wat ik zou willen."

Veertien jaar geleden stapte Lisette een compleet andere wereld binnen. Daarvoor werkte ze tien jaar op de administratie van een grote internationale houtzagerij. "Het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken. We hebben snel veel succes gehad in Cuijk. Misschien is het achteraf wel te snel gegaan. We begonnen in een huurpand en al na drie jaar konden we een eigen pand kopen. We wonen daar nog altijd boven dus voorlopig gaan we nog niet weg."

Het succes kwam zeker niet aanwaaien voor Lisette. "Ik heb diverse avondopleidingen gedaan. Onder meer de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik ben ruim geschoold dus dat helpt mij ook in de toekomst verder." Toch breekt er een spannende tijd aan voor de onderneemster. "Ik ben nogal een controlfreak en de komende periode heb ik niet in de hand, dus dat is wel erg spannend."

Toch heeft haar periode als onderneemster veel mooie momenten gekend. "Als ik terugkijk dan was het kopen en verbouwen van ons eigen pand wel een van de hoogtepunten. En natuurlijk alle mensen die mij hebben gesteund in al die jaren waaronder mijn man. Wij draaien de rollen nu om. Tijd dat ik mijn man ga ondersteunen. Ik heb een trouwe vaste klantenkring en die ga ik wel missen. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een mooi 2018."

Meer berichten

Shopbox