Logo cuijksweekblad.nl


Dominic Kremer zet zich in voor het goede doel: KiKa.
Dominic Kremer zet zich in voor het goede doel: KiKa.

Sponsorloop en marathon New York voor het goede doel

Dominic Kremer heeft een sponsorloop voor KiKa, Kinderen Kankervrij, georganiseerd op haar oude basisschool in Cuijk. Ook heeft ze meegedaan aan de marathon in New York en daarmee heeft ze een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel.

Op vrijdag 29 september was het dan zover, haar grote evenement stond op de planning, namelijk de sponsorloop op basisschool de Waai in Cuijk. Op dat moment had Dominic al 7000 euro opgehaald, maar haar doel was om minimaal 10.000 euro op te kunnen halen voor KiKa. De sponsorloop op de basisschool heeft in totaal rond de 7200 euro opgeleverd.

Dominic: "In een klap was ik dik over mijn doel heen en stond de teller op 14.000 euro!" Maar dat was nog niet alles. Met nog aardig wat acties op de planning kon het wel eens nog meer gaan worden. Ondertussen gingen de laatste trainingsweken voor de marathon in.  Het aftellen was nu echt begonnen en de zenuwen waren ook enorm aanwezig. Een doel had ik natuurlijk al behaald, namelijk het ophalen van minimaal 10.000 euro voor KiKa, maar het uitlopen van de marathon van New York moest ook echt nog gaan lukken." Eindelijk, na al die maanden trainen, was t dan zover, op zondag 5 november mocht Dominic beginnen aan de meest uitdagende wedstrijd van haar leven. In 4 uur en 14 minuten heeft ze de marathon uitgelopen.

"Ik heb zo enorm genoten van alles om me heen. Het is iets wat eigenlijk niet te omschrijven is, zo mooi en bijzonder was het. En die enorm grote medaille doet me dag in dag uit daaraan denken, dit ga ik nooit meer vergeten." Eenmaal weer terug in Nederland en zo'n drie weken verder, toen het besef van dit geweldige avontuur een beetje begon te landen, ontving Dominic een laatste donatie wat ervoor zorgde dat de sponsorteller op 16.000 euro kwam te staan. "Zo onwerkelijk, ik had echt nooit durven dromen dat ik zoveel geld kon ophalen voor KiKa, maar ik ben zo trots dat het gelukt is en daar wil ik iedereen die me geholpen heeft echt enorm voor bedanken. Door dit avontuur, en vooral door de woorden van de oprichter van KiKa, die ook aanwezig was in New York, weet ik hoe belangrijk het is dat er meer onderzoek gedaan kan worden en hoe hard het geld nodig is." Ondanks het grote bedrag dat Dominic heeft opgehaald met haar acties, is ze zeker nog niet klaar met geld ophalen voor KiKa.


Meer berichten

Shopbox