Logo cuijksweekblad.nl


Vanuit de aula van het Merletcollege kijken de leerlingen uit op de Maas. (foto: Tom Oosthout)
Vanuit de aula van het Merletcollege kijken de leerlingen uit op de Maas. (foto: Tom Oosthout)

'Ik ken geen mooiere school'

In aanwezigheid van ruim 200 genodigden werd afgelopen vrijdag het nieuwe Merletcollege Cuijk aan de Katwijkseweg officieel geopend. Door de leerlingen en docenten was het gebouw al sinds de herfstvakantie in gebruik genomen.

 In zijn welkomstwoord bracht rector Paul Metzemakers zijn trots over: "Dit prachtige gebouw biedt gelijkheid van kansen. Onderwijs is een maatschappelijke voorziening. Er is veel spraakwater door de Maas gevloeid voordat het besluit genomen werd voor deze bouw, maar wij zijn trots. Cuijk mag trots zijn op dit unieke gebouw en zijn mogelijkheden. Het is niet zomaar een gebouw maar qua architectuur, ligging en gebruik wel heel bijzonder. Wij zijn klaar voor vele jaren goed onderwijs. Dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft."

Door Jos Janssen 

Voor de bijzondere architectuur was ontwerper Lennart van der Capellen verantwoordelijk: "Het was hard rennen de afgelopen periode. Het prachtige uitzicht is zeer bijzonder. Je loopt 's morgens naar de zon toe. Alle lokalen hebben uitzicht op groen. Het is een duurzaam gebouw met natuurlijke ventilatie, gebruik van Maaswater voor extra koeling en er zijn veel natuurlijk materiaal gebruikt. Hier komen voor leerlingen en personeel gebruik en gebouw fantastisch samen." Na een sfeervol intermezzo van pianist Maurits de Boer en zangeres Elina kwamen nog twee sprekers. Yvonne Kops, lid van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs: "Ik was hier een paar dagen na de ingebruikname. Iedereen had zijn weg al gevonden. Alle losse elementen zijn hier op een prachtige manier tot één geheel maakt. Het is een gebouw wat veel inspiratie oproept. Wij zijn als bestuur ook erg trots." Bouwwethouder Gerard Stoffels van de gemeente Cuijk herhaalde in zijn toespraak een aantal malen "Ik ken geen mooiere school"

De nieuwbouw is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Maar er is een gezegde: waar wrijving is ontstaat glans. Hier op deze locatie is qua ligging en moderne techniek een waar hoogstandje verricht. Ook onderwijskundig. Het nieuwe Merletcollege is een van de toppers uit het Cuijkse voorzieningenpakket." Metzemakers: "Twee verschillende onderwijsculturen, Merlet Grotestraat (sinds 1974) en Merlet Robijnlaan (sinds 1993) zijn hier in een pracht gebouw samengesmolten. Daar zijn we iedereen die hier aan meegewerkt heeft ontzettend dankbaar voor." De eerste directeur van het Merletcollege in Cuijk Ton van de Beld kon helaas niet aanwezig zijn bij de opening. Via een brief bracht hij de felicitaties over: "Mogen het de school goed gaan en ik wens iedereen een prachtige onderwijstoekomst in Cuijk toe." Merletcollege Cuijk heeft 120 medewerkers en 910 leerlingen.

Meer berichten

Shopbox