Logo cuijksweekblad.nl


Eén van de lokalen in het nieuwe pand van het Merletcollege. Door de verhuizing is een deel van de oude inventaris overgebleven, die momenteel onderweg is naar Curaçao (Foto: Merlet College).
Eén van de lokalen in het nieuwe pand van het Merletcollege. Door de verhuizing is een deel van de oude inventaris overgebleven, die momenteel onderweg is naar Curaçao (Foto: Merlet College).

Tweede leven op Curaçao

De twee locaties van het Merletcollege in Cuijk zijn onlangs verhuisd naar één nieuwbouwlocatie aan de Maas. Met de verhuizing en de aanschaf van nieuwe spullen, blijft een deel van de schoolinventaris over. In plaats van deze spullen weg te gooien, heeft het Merletcollege ervoor gekozen om een deel van het meubilair te doneren aan het Radulphus College op Curaçao.

Momenteel is de lading, met behulp van Mondial Van Dijk Verhuizingen uit Boxmeer, onderweg naar de nieuwe bestemming. Het Merletcollege was tot aan de herfstvakantie in Cuijk te vinden op twee verschillende locaties. De verhuizing naar de nieuwbouwlocatie is tijdens de vakantie uitgevoerd door Mondial Van Dijk Verhuizingen. Het team van het Merletcollege en de leerlingen zijn trots op het nieuwe pand. "Qua ontwerp en uitstraling is het een schitterend gebouw geworden", vertelt Marco Mikkers. "De klaslokalen hebben nu glazen wanden, waardoor de school een veel transparanter karakter heeft. Bovendien zijn we nu dicht bij de sportvelden gevestigd."

Na de verhuizing zou een deel van het schoolmeubilair overblijven. Er werd al snel besloten om een deel daarvan (dat in goede staat verkeert) te doneren aan het Radulphus College op Curaçao. De huidige rector van het Merletcollege, Paul Metzemaekers, heeft hier vroeger gewerkt en weet daardoor dat de school de spullen goed kan gebruiken. "Deze donatie is méér dan welkom", vertelt Marion Thomasia-Keiren, rector van het Radulphus College. "Ik ben trots op mijn school. Maar, het is wel zo dat scholen op Curaçao een krap budget hebben om te besteden. We hebben daardoor onder andere te maken met oud meubilair dat er al tientallen jaren (of langer) staat en niet meer voldoet aan de wensen van deze tijd. Leren en werken gaat een stuk beter met een moderne inventaris We zijn daarom ontzettend blij en dankbaar dat de heer Metzemakers nog steeds een zwak heeft voor onze school. De donatie bestaat onder meer uit leerlingensets (tafels en stoelen), bureaus voor docenten, digiborden, tekentafels en whiteboards."

Meubilair dat een tweede leven krijgt klinkt als muziek in de oren voor de eigenaren van verhuisbedrijf Mondial Van Dijk. Zij zijn een groot voorstander van een circulaire economie en wilden daarom graag een steentje bijdragen aan dit initiatief door de uitvoering tegen kostprijs met nog eens een flinke korting te regelen. "Wij zoeken zelf altijd naar manieren om spullen een tweede leven te geven. Zo hebben wij ons kantoorpand in Boxmeer volledig ingericht met gebruikte spullen."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox