Logo cuijksweekblad.nl


Trainer Robert van Mierlo is klaar voor de uitdaging bij HBV. (Foto: Tom Oosthout)
Trainer Robert van Mierlo is klaar voor de uitdaging bij HBV. (Foto: Tom Oosthout) (Foto: Tom Oosthout)

HBV maakt een nieuwe start

Vijf weken is hij als hoofdtrainer actief bij vierdeklasser HBV Beers. Nieuwkomer Robert van Mierlo (30) straalt optimisme en voetbalvreugde uit. "Met deze nieuwe groep gaan we samen voor een goed resultaat. Wat hiervoor is geweest, heb ik geen boodschap aan. Met de hele vereniging positief het nieuwe seizoen in."

Voor de Ossenaar, werkzaam in de recreatiebranche, is HBV niet zijn eerste club als trainer. "Nadat ik gevoetbald heb bij Berghem Sport ben ik daar trainer geweest bij de jeugd. Daarna assistent bij het eerste van Herpinia, met het tweede elftal gepromoveerd en de jeugd onder 19 van TOP getraind." Tussen Kerst en Nieuw kwam het eerste contact met HBV tot stand: "Mijn naam viel een paar keer op twee plekken in het voetbalwereldje. Dat was misschien toeval maar ook leuk. Na een paar gesprekken was het begin januari met HBV snel rond."

Over zijn werkwijze is Van Mierlo duidelijk: "Als trainer moet je dicht bij jezelf blijven. Recht door zee zijn en transparant communiceren met je spelers. Wat het voetbal betreft staat verzorgd voetbal bij mij voorop. Opbouw van achteruit, goed positiespel. Daarom trainen we veel met de bal, dat vinden spelers ook leuker. Spelvreugde is belangrijk maar ook respect voor elkaar. Binnen de club vooral ook richting al die vrijwilligers die alles zo goed voor ons voor elkaar hebben." De eerste selectie van HBV heeft na de zomer een behoorlijke metamorfose ondergaan: "Ik was met de situatie bekend. Is een gegeven meer ook niet. We gaan samen een nieuwe start maken met mij als nieuwe trainer. In de selectie zit een jongen van 30 jaar, eentje van 26 en de rest is onder de 25. Van deze groep kunnen we de komende jaren dus nog veel plezier van hebben."

De verwachtingen voor het komend seizoen worden door Van Mierlo reëel ingeschat: "Kijk, het voetbalspelletje zit simpel in elkaar. Iedere trainer, iedere speler wil winnen. Een partijtje bij het trainen of een oefenwedstrijd. We gaan in eerste instantie voor handhaven. Verdedigend goed staan en vandaar verder kijken. Ik ben bewust wat eerder met trainen begonnen. Dan kunnen we aan elkaar wennen. Iedereen krijgt een kans. Ik ga uit van eigen kracht. Je houdt wel een beetje bij wat tegenstanders doen. Dat is met alle media tegenwoordig geen hogere wiskunde meer."

HBV Beers speelt zondag de laatste bekerwedstrijd uit tegen buurtgenoot Hapse boys en start op zondag 24 september de competitie in Overlangel bij OKSV. "Die club wordt getraind door een goede kennis van mij, Peter van Orsouw. Samen hebben we bij TOP de jeugd getraind. Zet er maar in dat Peter unne goeie vent is."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox