Logo cuijksweekblad.nl


Keeper Yorrit Kanters van JVC Cuijk is kansloos op schot van Willem Six van HBS (1-0). (Foto: OrangePictures)
Keeper Yorrit Kanters van JVC Cuijk is kansloos op schot van Willem Six van HBS (1-0). (Foto: OrangePictures) (Foto: OrangePictures)

Eerste nederlaag voor JVC Cuijk

De voortvarende competitiestart (4-2 thuiszege tegen Be Quick Groningen) heeft JVC Cuijk geen succesvol vervolg kunnen geven. Met 2-0 werd verloren bij HBS in Den Haag. Voor de rust was de eindstand al bereikt.

Den Haag - JVC had het eerste half uur van de wedstrijd het veel betere van het spel. Dat resulteerde in een paar mogelijkheden en een schot op de paal in de 24e minuut. Het was toch thuisclub HBS welke als eerste het net trof door rechterspits Willem Six. Nog geen drie minuten later lag de tweede tegentreffer in de Cuijkse touwen. Een vrije trap van Dustin van der Berg in de verre hoek zette de Cuijkenaren nog voor rust op een teleurstellende 2-0 achterstand. Bij die tweede treffer ging JVC-doelman Yorrit Kanters niet helemaal vrijuit.

Tweede helft
In de rust zal er het nodige gezegd zijn in de Cuijkse kleedkamer. JVC drukte na de thee de thuisclub flink terug op eigen helft. Bij twee counters werd het echter nog bijna 3-0, maar nu was Kanters in beide gevallen op zijn hoede. JVC-trainer Ruud Kaiser probeerde met drie wissels de bakens te verzetten. Vier minuten voor tijd was er nog een opstootje na een charge waarbij HBS-speler en invaller Gino Mulder direct rood kreeg en JVC-spit Boy Vissers zijn tweede geel, dus ook rood. De tweede opeenvolgende wedstrijd waarbij een JVC-speler voortijdig het veld moest verlaten.

Ranglijst
Na deze wedstrijd vinden de Cuijkenaren zich terug op de achtste plaats. De competitie is nog jong en de krachtsverhoudingen worden pas na een wedstrijd of tien echt zichtbaar. Komende zondag staat er voor JVC weer een uitwedstrijd op het programma en wel naar Westlandia. Een tegenstander die met dezelfde cijfers als JVC aan de competitie is begonnen, met een winst- en een verliespartij. In Naaldwijk wordt om 14.00 uur afgetrapt. Er zijn tijden geweest dat JVC met de Cuijkse kermis maar zeer moeilijk kon winnen. Nu moeten de JVC-spelers het tegendeel te bewijzen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox