Logo cuijksweekblad.nl


Digitale cursussen bibliotheek starten weer

Digitale vaardigheden zijn in onze huidige maatschappij noodzakelijk. De bibliotheek anno 2017 vindt het belangrijk om senioren daarin waar nodig te ondersteunen. Ook vanaf september kunnen senioren vanaf 55 jaar daarom weer bij de bibliotheek terecht om hun digitale vaardigheden bij te spijkeren. Een deel van het programma wordt aangeboden door Digitaal Ouderen Steunpunt Cuijk (DOS Cuijk).

Vanaf september kunnen senioren elke woensdag tussen 13.30 en 15.30 uur en elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur met hun vragen terecht bij een docent van DOS Cuijk in de bibliotheek van Cuijk. De inloopspreekuren zijn gratis. Het is even wennen. Geen Windows Vista, Windows 7 of 8 meer, maar 10. DOS Cuijk helpt de deelnemers op weg om met dit besturingssysteem uit de voeten te kunnen.

De workshopreeks van vier lessen start op dinsdagavond 19 september van 19.30 tot 21.00 uur. Komt de maandagochtend beter uit? Dan kunnen ze deelnemen vanaf maandagochtend 25 september van 10.00 tot 11.30 uur. De kosten bedragen 25 euro. Computer en tablet beveiliging is voor veel mensen nog onduidelijk gebied. DOS Cuijk komt daarom met een nieuwe workshop waarmee je een solide basis legt voor veiligheid op de digitale snelweg. BiblioPlus biedt zelf de cursus Klik & Tik aan voor iedereen die wil oefenen met de computer. Voor meer informatie: www.biblioplus.nl.

 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox