Logo cuijksweekblad.nl


D66: opheldering over Grotestraat

Binnenkort start de renovatie van de Grotestraat in Cuijk. De straat maakt onderdeel uit van de nieuwe centrumvisie. D66-fractieleider Arthur Baudet is er niet gerust op. Hij vreest dat de schop de grond ingaat voordat het einddoel helder is. "Dit kan leiden tot een onwenselijk resultaat."

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college om opheldering te krijgen. Omdat de Grotestraat een belangrijke pijler is voor het centrum. De gemeenteraad heeft besloten dat de Grotestraat na de herinrichting op sommige tijden autovrij wordt. In overleg met de ondernemers en ondernemersvereniging OVC moet bepaald worden in welk deel van de straat op welk tijdstip venstertijden gelden waarin geen auto's meer zijn toegestaan. D66 wil weten hoe het college denkt over de inrichting, venstertijden, verkeerscirculatie en parkeerplaatsen. De Grotestraat staat niet op zich.

Ook de plannen voor een autovrij Maasplein zijn nog niet duidelijk. Ook hier vraagt D66 om een heldere visie voordat het plein op de schop gaat. De partij heeft vernomen dat er veel onwetendheid is over venstertijden. "Diverse ondernemers in de Grotestraat geven aan absoluut niet te weten wat hen staat te wachten", aldus Baudet.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox