Logo cuijksweekblad.nl


Wendy Coppelmans (29) wil haar ervaringen overbrengen op ouders, oma's en professionals. (Foto: Tom Oosthout)
Wendy Coppelmans (29) wil haar ervaringen overbrengen op ouders, oma's en professionals. (Foto: Tom Oosthout) (Foto: Tom Oosthout)

'Kinderen opvoeden is interessant'

Vol passie vertelt Wendy Coppelmans (29) over haar opgestarte Coachingspraktijk OOW. De Beerse had niet gedacht dat er nu al zoveel vraag zou zijn voor haar aanbod: "Ik ontvang hele leuke positieve reacties van deelnemers over mijn adviezen, bijeenkomsten en trainingen."

OOW staat voor Ontwikkelen, Opvoeden, Wendy. "De eerste twee O's staan voor twee belangrijke taken in het leven. Iedereen is uniek en iedere situatie is anders. Naast mijn regulier werk als ambulant begeleider ben ik in 2016 zelf praktijk begonnen. Ontwikkeling van kinderen vind ik erg interessant. Ik wil graag mijn kennis, deskundigheid en ervaring overbrengen."

Het aanbod bestaat onder andere uit 'momentjes OOW'. Ik heb voor die naam gekozen om het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Laatst had ik een groepje kinderen waarbij de vraag centraal stond: 'Wat kun je doen in je vrije tijd?' Met enkele coachingsspellen zijn we gestart. Daarna hebben we samen een activiteitenring gemaakt. Kinderen schreven op de kaartjes een aantal activiteiten die zij leuk vonden. Achter de activiteiten tekenden ze één of twee poppetjes: 'Kan ik dit spel alleen doen of heb ik meerdere kinderen nodig?' Niet alleen spelletjes achter de computer kwamen naar voren, maar ook puzzelen of naar de speeltuin gaan. Zelfs appelflappen bakken. Kinderen zijn enthousiast, laatst zei er iemand: 'Het lijkt hier wel iedere keer een kinderfeestje bij jou.'"

In mei was het moederdagmomentje. "Voor volwassenen staat er óf een thema óf een doelgroep centraal, in dit geval moeders. We hebben heel open gesproken over: wie ben je als moeder, wat streef je na, wat wil je bereiken. De moeders hebben ieder een coachingskaart gemaakt met voorop eigen kwaliteiten en binnenin wat ze de volgende Moederdag willen bereiken. Ze waren zo enthousiast dat een moeder voorstelde volgend jaar in hetzelfde groepje terug te komen om hun ervaringen te delen." Ook voor professionele opvoeders is er een aanbod. "Eind oktober is er een tweedaagse training onder de titel 'Heppie, kinderen en emoties voor professionals'. Graag deel ik mijn kennis en bied ik een handreiking aan. Ik geef altijd aan dat men datgene uit de training mee moet nemen waar ze zelf wat aan hebben, want dat is voor iedereen verschillend". Je kunt ook bij OOW terecht voor een pedagogisch adviesgesprek. "Dat kan gaan over het niet willen slapen van kinderen, waarom wordt mijn kind zo snel boos tot mijn kind was toch al zindelijk. Het aanbod voor kinderen is van zes tot twaalf jaar. Volwassen deelnemers variëren van professionals tot moeders, oma's en de laatste tijd zelfs vaders."

coachingspraktijkoow.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox