Logo cuijksweekblad.nl


Trainer Lucien Roeffen geeft aanwijzingen tijdens een training van vierdeklasser SIOL. (Foto: Gerno de Haas)
Trainer Lucien Roeffen geeft aanwijzingen tijdens een training van vierdeklasser SIOL. (Foto: Gerno de Haas) (Foto: Gerno de Haas)

'SIOL is voor mij een bewuste keus'

Het leven van Lucien Roeffen (44) staat vooral in het teken van voetbal. In het verleden als speler, nu als trainer en hij heeft thuis twee voetballende zoons: Joël (bij VVV-Venlo O17) en Jamie (JVC O15). Bewust koos hij dit jaar voor het trainerschap bij vierdeklasser SIOL in zijn woonplaats Cuijk. "Ik ben nu ook nog vaak op pad, maar heb mijn vrouw en kinderen nu wat dichter om me heen. Dat is een fijn gevoel."

Cuijk / Katwijk - Zijn actieve voetbalcarrière begon hij al op vijfjarige leeftijd. "Kom uit een echte voetbalfamilie. Met vijf jaar begonnen bij JVC tot aan eerstejaars B. Daarna overstap gemaakt naar VVV-Venlo en twee jaar NEC. De echte doorbraak is me daar net niet gelukt. Teruggegaan naar JVC en nog twee jaar SIOL. Toen was mijn enkel helemaal op. De zogenaamde Van Bastenenkel is toen vastgezet."

Voetbal bleef zijn passie en Roeffen behaalde zijn UEFA B diploma. "Ik mag tot en met tweede klasse trainen. Ik ben na drie jaar SIOL (1999 tot 2002) bij diverse clubs in de regio geweest." Hij somt ze moeiteloos op. "Olympia'18 Boxmeer (drie jaar), Wittenhorst (twee), Stormvogels'28 (twee), Festilent (drie), Juliana Mill (drie) en Avesteijn (drie). Ik ben ook al dertien jaar gymleraar in Eindhoven bij zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Het zijn vaak hele lange dagen en veel rijden. Bewust zocht ik daarom een club dichter bij thuis. Twee goede gesprekken gehad bij Olympia Boxmeer en twee bij SIOL. Op sinterklaasavond vorig jaar heeft mede mijn gevoel doen besluiten om voor SIOL te kiezen. Ik denk dat ik wel goed pas bij deze club. De intentie is om hier drie jaar te blijven. We gaan wel samen na één jaar evalueren. We moeten wat betreft verwachtingen voor de competitie wel reëel zijn. Er zijn vijf basisspelers vertrokken. Een half elftal. We gaan echt niet voor het kampioenschap, maar ik tref een super enthousiaste groep aan waar veel rek in zit. Ben zelf nogal gedreven, probeer dat ook over te brengen op de groep. Maar plezier is net zo belangrijk. Veel spelers kunnen nog stapjes maken. Ik hoop dat de vonk overslaat."

De voorbereiding zit er bijna op en het serieuze werk begint zondag met een bekerwedstrijd uit naar Toxandria Rijkevoort: "Met Tim (Driessen) heb ik een prima assistent. Hij maakt zijn stage-uren voor het UEFA-C diploma bij mij. We zijn de voorbereiding gestart met een groep van 37 spelers. We willen ze allemaal zien trainen en spelen. Daarna wordt de groep voor het eerste elftal teruggebracht naar zestien spelers en een keeper. We spelen voor de beker de laatste wedstrijd tegen Olympia Boxmeer. Dan kunnen onze spelers meteen laten zien waar ze staan. De week daarna start de competitie uit tegen Constantia in Wanroij. Naast Herpinia tip ik hen als een van de favorieten voor de titel. Wij zitten in de grote middenmoot."

Plannen
SIOL is zeker niet zijn eindstation als trainer. "Voetbal blijft mijn ding. Ik zit nog boordevol ambitie. De komende jaren ga ik volle bak voor SIOL, maar mocht er iets langskomen op een hoger niveau, maakt niet uit als uit als hoofdtrainer of hulptrainer, dan zal ik die uitdaging zeker willen aangaan."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox