Logo cuijksweekblad.nl


Ingrid Janshen-Artz (links) en Geurt Franzen zijn druk bezig met het theaterstuk. (Foto: Patrick Bongartz Fotografie)
Ingrid Janshen-Artz (links) en Geurt Franzen zijn druk bezig met het theaterstuk. (Foto: Patrick Bongartz Fotografie) (Patrick Bongartz Fotografie)

Sigaren en Cuijkse Koek

De gordijnen zijn nu nog gesloten, maar er wordt hard gewerkt om deze op vrijdag 2 maart 2018 open te laten gaan. Dan gaat het muzikale theaterspektakel Sigaren en Cuijkse Koek in première. Wil je zelf een rol spelen in deze typisch Cuijkse voorstelling? Meld je dan nu aan als figurant of speler.

Vanaf september starten de repetities voor Sigaren en Cuijkse Koek. Bijna twee jaar geleden zijn bedenkers Geurt Franzen en Ingrid Janshen-Artz al met het idee voor dit echt Cuijkse spektakel aan de slag gegaan. Sinds die tijd is er veel gebeurd en zijn veel mensen en instellingen enthousiast geworden. Zo heeft het Podiumfonds Land van Cuijk en Noord-Limburg vorig jaar al een subsidie aan het project toegekend. Daar is deze zomer een grote bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant bijgekomen. De makers zijn er erg blij mee. "Top", omschrijft Franzen het met één woord. "We bouwen nu met nog meer energie verder aan deze unieke theatervoorstelling." Hulp en financiële ondersteuning blijven echter welkom.

Eerste repetitie
Er zijn inmiddels veel vrijwilligers, zowel voor als achter de schermen, die het project omarmd hebben. Maar het huidige team is nog niet compleet en er wordt gezocht naar Land van Cuijkenaren die het leuk vinden om mee te doen of mee te spelen. Janshen-Artz: "We willen iedereen een kans geven om op het podium van deze voorstelling te staan. Al vanaf het begin was het idee om een theaterstuk voor, door en over Cuijk en het Land van Cuijk te maken." Met name figuranten worden er gevraagd en enkele rollen moeten nog ingevuld worden. Regisseur Pleunie Hoving: "We zijn op zoek naar een aantal twintigers, vooral jongens." Wie zich aanmeldt, krijgt een uitnodiging voor de eerste repetitie op woensdag 6 september. Op die avond wordt er een workshop gegeven, een soort eerste kennismaking met de spelers én de personages.

Aanmelden

Iedereen uit het Land van Cuijk die mee wil spelen of achter de schermen iets wil betekenen, kan zich aanmelden. Stuur een mail naar mail@stichtingfilmset.nl met je gegevens, leeftijd en wat je zou willen doen. Een reactie achterlaten op de Facebookpagina van Sigaren En Cuijkse Koek kan ook. Of kom aanstaande zondag naar Cultuur aan de Maas en laat je gegevens achter bij de stand van Sigaren en Cuijkse Koek. Janshen-Artz: "We zijn te vinden op de Grotestraat, bij de schouwburg. Je kunt langskomen om je op te geven en om informatie te krijgen over de crowdfunding en de voorstelling." En voor een demonstratie sigaren maken? "Nee, dat niet", lacht ze. "Maar wel voor een koekje en een verhaal."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox